Leestijd: 2 minuten

Ben je soms uren bezig met de header van jouw YouTube-kanaal of een afbeelding op een Facebookpagina? Duizend keer opnieuw uploaden maar nooit is het mooi uitgesneden of het juiste formaat? In dit handige overzicht staan de afmetingen van alle socialmedia-platforms op een rij en zijn deze frustraties verleden tijd. Het laat je per social media platform zien welke afmetingen je het beste voor jouw afbeeldingen en video’s kunt gebruiken.  Makeawebsitehub.com maakt dit ieder jaar steeds opnieuw inzichtelijk. Super handig!  Ze geven naast de juiste afmetingen ook tips over hoe je jouw content het beste kunt publiceren! Een echte musthave voor iedereen die actief bezig is met social media! Het overzicht is zowel online als in pdf beschikbaar, dus hup: opslaan als ‘favoriet’!

Mijn social media kanalen aanpassen

Ik vind het altijd erg leuk om een paar keer per jaar mijn social media kanalen weer aan te passen volgens de laatste actuele richtlijnen. Met mooie afbeeldingen en video’s kun je social media kanalen een flinke upgrade geven en ziet alles er professioneel uit. Mijn standaard activiteit aan het begin van ieder nieuw jaar is al mijn social media accounts aanpassen, de komende weken ga ik dit inplannen in mijn agenda. Zo ben ik ook van plan deze blog een nieuwe look & feel te geven.  Ben jij al aan de slag gegaan?

Alle afmetingen voor afbeeldingen op een rij

Op onderstaande afbeelding staan voor alle gangbare social media kanalen alle relevante formaten vermeld. Wat me opvalt is dat alle social media kanalen veel meer ruimte creëren voor afbeeldingen en video’s in vergelijking met de jaren ervoor en ik vind dat een goede ontwikkeling!

social media afmetingen 2018

Liset