Leestijd: 3 minuten

Wil je heel graag video’s delen op jouw eigen Instagram TV kanaal? Maar weet je niet zo goed welke apps je kunt gebruiken om video’s te maken? In dit artikel deel ik een top 5 van apps waarmee je toffe video’s voor jouw eigen tv kanaal kunt editen. Lees je mee? 

Wat vind jij van Instagram TV?

De eerste video’s op mijn eigen Instagram TV kanaal zijn inmiddels een feit. Ik vind het zo leuk dat het nu mogelijk is om video’s te delen op Instagram. Ik ga zeker veel gebruikmaken van deze nieuwe functie. En jij? Wil je ook graag video’s maken, maar weet je niet zo goed hoe? Je bent vast niet de enige.

Welke app gebruik ik voor mijn eigen video’s?

Ik krijg de laatste tijd veel DM’s en berichtjes met de vraag welke app ik gebruik voor het editen van mijn Instagram TV video’s. Ik gebruik geen app op mijn telefoon maar heb voor een abonnement van Adobe Premiere gekozen, omdat Adobe Premiere eindeloos veel mogelijkheden heeft. Het is alleen wel een investering. Als je eerst wilt uitproberen of het maken en bewerken van video’s iets is voor jou, dan kun je beter eerst wat gratis apps proberen.

Top 5 apps voor Instagram TV video’s

In dit artikel deel ik daarom 5 gratis of betaalbare apps waarmee je super toffe video’s kunt maken voor jouw Instagram TV kanaal. Het viel nog niet mee 3 goede apps te vinden. We zijn jarenlang gewend geweest om horizontale video’s te maken. Instagram pakt het anders aan met Instagram TV en dus kun je alleen verticale video’s uploaden. Alle apps die ik normaal gesproken hier zou aanraden, zijn met hun functionaliteit nog niet toegespitst op Instagram TV. Een kwestie van tijd, verwacht ik,

 1. iMovie
  Als je een iPhone of liever nog een Mac hebt, dan is iMovie echt een aanrader. Voor dat ik Adobe Premiere aankocht heb ik meer dan een half jaar al mijn video’s er mee bewerkt. Op YouTube zijn veel tutorials te vinden en in combinatie met andere programma’s op de Mac (bijvoorbeeld Keynote) kun je er leuke video’s mee editen en het programma is ook nog eens gratis.
 2. InShot
  Als je de videobeelden verticaal hebt opgenomen, dan is InShot na iMovie mijn tweede favoriet. Je kunt meerdere fragmenten gebruiken voor één video, stickers en tekst toevoegen, tekst opmaken, overgangen bewerken, muziek toevoegen, effecten en andere filters toevoegen, de snelheid aanpassen, etc. Hoe compleet wil je een app hebben? Nog een pluspunt: de app is erg gebruiksvriendelijk. De app is gratis beschikbaar, tenzij je het watermerk wilt verwijderen of uit extra stickers wilt kiezen. Je kunt de app per maand betalen of één keer per jaar afrekenen.
 3. Quick
  Met deze app kun je heel snel & eenvoudig een mooie video creëren. In de app zijn allerlei voorinstellingen waar je gebruik van kunt maken, je kunt zelf de titel aanpassen, tekst toevoegen en muziek uitkiezen maar de overgangen regelt de app. Vergeet in de app niet de portretmodus in te stellen als je een video wilt maken voor Instagram TV. Voor onervaren videomakers is dit een handige app om mee te beginnen! Natuurlijk heb ik de app zelf ook getest en het eindresultaat is best leuk geworden. Het nadeel vind ik van deze app is dat je de video’s met al die voorinstellingen niet eigen kunt maken.
 4. Perfect Video
  Perfect Video is een app voor videobewerking voor de android gebruikers die geen iPhone of Mac tot hun beschikking hebben. De app is vergelijkbaar met iMovie en werkt gebruiksvriendelijk. Je kunt muziek toevoegen bij je video’s, overgangen uitkiezen en tekst toevoegen. Je moet wel eenmalig 5,49 betalen voor het verwijderen van het watermerk en het ontgrendelen van alle functies.
 5. Adobe Spark Post
  Als je wilt experimenteren met verschillende apps voor het maken van een leuke video, dan is Adobe Spark een leuke aanwinst. Maak bijvoorbeeld bewegende titels voor jouw video in Adobe Spark Post en voeg deze toe met een videobewerkingsapp

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad! Nu kun je zelf aan de slag met het maken van de mooiste Instagram tv video’s.  XoXo

Liset