Leestijd: < 1 minuut

Als je net als ik niet vies bent van geld uitgeven dan is deze armband misschien wel wat voor jou. Het Britse bedrijf Intelligent Environments ontwikkelde een technische koppeling (Interact loT) tussen een Pavlokarmband en een bankrekening die mensen moet helpen geld te besparen.  De armband geeft elektrische schokken af en is gekoppeld aan de bankrekening van de gebruiker.

Saldo instellen

De gebruiker kan zelf instellen bij welk saldo de armband een elektrische schrok moet afgeven. Het is de bedoeling dat de armband door banken aangeboden wordt.

Bankrekening koppelen aan andere apparaten in huis

De koppeling die is ontwikkeld (Interact loT) werkt echter ook met andere ‘slimme’ apparaten in huis. Zo kun je de armband ook koppelen aan bijvoorbeeld een slimme thermostaat en als het saldo op de bankrekening dan een vooraf ingesteld dieptepunt bereikt, dan gaat de thermostaat in huis automatisch op besparingsmodus. Er is nu een koppeling tussen de Pavlok armband en de Nest thermostat, maar in de toekomst zal het vast ook mogelijk worden om nog meer apparaten in huis aan je bankrekening te koppelen.

Pavlokarmband

De Pavlokarmband bestond al langer en stond er om bekend dat het mensen  elektrische schokken afgeeft aan mensen bij slechte gewoontes. Denk aan te laat opstaan, nagelbijten, roken en ongezond eten….

Mmm… Zou deze armband me dan ook helpen bij het afvallen en te laat opstaan? Misschien wel, maar hij ziet er totaal niet fashionable uit. Zodra dat het geval is, zou ik er best wel eentje willen proberen. Alhoewel ik wel bang ben voor de schokken, wat vinden jullie? 

Liset