Leestijd: 4 minuten

Ik wilde mijzelf fitter voelen, meer bewegen, wat slanker worden en daarom had ik de Apple watch al een lange tijd op het oog. Ik twijfelde heel lang over de aanschaf. Is de Apple watch de investering waard? Is het geen gadget die na een tijdje in de bureaula verdwijnt? Ik draag al jaren geen horloge, kan ik er ooit aan wennen? Na 2,5 maand intensief gebruik ga ik in deze blog mijn ervaringen met de Apple watch series 4 delen. Was de Apple Watch zijn geld waard? 

Eind maart 2019 was het eindelijk zo ver. Met het geld dat ik kreeg voor mijn verjaardag en wat marktplaats-opbrengst besloot ik de Apple Watch te kopen. Het is een wonder dat ik de koop zo lang heb uitgesteld, sinds de eerste lancering van de Apple watch in september 2014 stond het al op mijn verlanglijstje.

Wat is een Apple watch?

Een Apple watch is een slim horloge, via bluetooth gekoppeld aan je iPhone. Doordat de Apple Watch gekoppeld is aan je telefoon kun je er snel Whatsapp berichten mee lezen en beantwoorden. Ook kun je met het horloge bellen. Het horloge registreert dagelijkse bewegingen (zoals stappen en staan), workouts en hartslag. Meldingen en andere herinneringen ontvang je er ook op. Het is ook een handig apparaat om de wekker, stopwatch of timer in te stellen en natuurlijk kun je er ook heel veel verschillende soorten apps op installeren.

Hoe gebruik ik de Apple Watch?

Ik gebruik het horloge iedere dag. Als ik ’s ochtend wakker word doe ik de Apple Watch meteen om. Ik gebruik het natuurlijk als horloge, als agenda (omdat de afspraken in beeld worden weergegeven op mijn wijzerplaat), als apparaat om snel Whatsapp berichten te lezen en te beantwoorden zonder mijn telefoon uit mijn tas te halen. Super handig! Vooral tijdens vergaderingen, of als ik in de auto zit en andere situaties waar ik mijn telefoon even niet binnen handbereik heb. Ook gebruik ik het horloge om bij te houden hoeveel ik beweeg. Iedere dag probeer ik drie verschillende bewegingsdoelen te halen, ik zal daar later meer over delen. Last but not least, ik kijk ook naar het weer per uur op mijn horloge.

Ben ik er fitter door geworden?

Ja! Voor dat ik mijn Apple watch had liep ik zo’n 2,5 km per dag. Sinds ik het horloge heb loop ik héél véél meer, zo’n 10.000 stappen per dag. Ook ben ik weer begonnen met hardlopen. Met een fulltime kantoorbaan is dat soms nog wel een uitdaging. Als ik te lang stil zit, geeft het horloge even een seintje: “Het is tijd om te gaan staan”. Is dat irritant? Nee, ik vind van niet. Ik gebruik dat moment dan om even een vraag aan een collega te stellen, drinken te halen of even een stukje te lopen. Het horloge geeft jou iedere maand nieuwe uitdagingen en je kunt ook zelf jouw eigen doelen invoeren.

Ben ik slanker geworden?

Ja, iets. In het zwembad gaf Chloë een complimentje “Mam, ik zie dat je slanker bent geworden in jouw badpak”. Ik merk het zelf ook wel aan mijn kleding, het zit losser. Ik weet niet of het helemaal door de Apple watch komt, maar het stimuleert me wel enorm gezonder te leven en meer te bewegen. Naast dat ik meer beweeg let ik ook op mijn calorie-inname. Je kunt ook met een app alles wat je eet bijhouden op het horloge, zo ver ga ik niet.

Werkt de hartslagmeter goed?

Eén van jullie vragen was of de hartslagmeter goed werkt. Ik vind van wel! Het horloge hoeft niet eens heel strak om je pols te zitten om jouw hartslag te meten. Met de series 4 kun je ook een ECG maken. De Apple watch kan waarschuwingen geven als jouw hartslag onregelmatig is, te hoog of juist te laag. Ik gebruik de hartslagmeter ook tijdens het sporten en het is super fijn om je hartslag in de gaten te houden. Ook zijn de meters voor bewegingen en het aantal calorieën dat je verbrandt nauwkeuriger omdat dit ook gebaseerd wordt op je hartslag.

Welk type heb ik precies?

Ik heb gekozen voor de Apple Watch s4 met de kast van goudkleurig aluminium en een rozenkwarts sportbandje. Bij de s4 kun je kiezen tussen twee verschillende maten van het horloge, de 40 mm en de 44mm. Ik koos voor de 40 mm. Ik heb niet zo’n grote pols en vond dit het mooiste staan. Bij het horloge worden twee verschillende bandjes meegeleverd, een groot en een klein bandje. Zelf draag ik het kleinste bandje. Je kunt het horloge o.a. bij Amac bestellen. Daar kocht het horloge ook en is het in de aanbieding.

Waarom heb ik voor de series 4 gekozen?

Zoals bijna met ieder apparaat koop ik graag het laatste model zodat ik van alle nieuwe specificaties kan genieten. Ook zag ik verschillende voordelen in de Apple Watch s4 ten opzichte van de s3. De belangrijkste verschillen waren voor mij:

  • Een groter, platter scherm
  • Het scherm is platter
  • Verbeterde sensoren voor hartslag en bewegingen
  • Betere kwaliteit speaker
  • Meer opslagruimte

Mijn eindoordeel

Ik ben zeer tevreden over de Apple watch. Ja, hij past zeker in de categorie gadgets, maar niet in de categorie van in je bureaula verdwijnen. Als ik mijn horloge niet draag, dan mis ik het. Ik ben zo gewend aan een slimme buddy om mijn pols, iets dat me aanmoedigt meer te gaan bewegen, het is handig zowel thuis als op het werk.

Er komen nog meer artikelen aan over de Apple watch!

Ik ben nog lang niet uitgeschreven over dit handige horloge. Daarom heb ik besloten dat ik een serie ga maken met alleen maar artikelen over de Apple Watch. Ik zal in deze serie jullie vragen behandelen en schrijven over de dingen die ik zelf nog leuk vind om met jullie te delen. Stel deze dan via Instagram http://www.instagram.com/lisetverschoore!

En check alvast deze berichten over de Apple Watch:

Dit artikel is niet gesponsord, maar bevat wel affiliate links. Dit betekent dat als je iets via een link uit dit bericht bestelt, dat ik dan een zeer klein deel van het bedrag van jouw bestelling ontvang.

Liset