Leestijd: 4 minuten

Sommigen denken dat een Apple Watch alleen voor mensen is weggelegd die heel sportief zijn. Het tegendeel is waar. Ook als je niet sport is de Apple Watch een heel handig horloge en nog wel meer dan dat. Lees dit artikel als je wilt weten wat je aan een Apple Watch hebt als je ‘m niet gebruikt voor het sporten.

Is een Apple Watch alleen handig voor sporters?

Ik heb de Apple Watch nu bijna een jaar. In het begin was de smartwatch voor mij een motivatie om meer te wegen. In de loop van de tijd is het sporten en bewegen er meer bij ingeschoten vanwege andere prioriteiten. Na een half jaar niet tot weinig sporten kan ik je nu precies vertellen wat je aan een Apple Watch hebt als je niet van sporten houdt. In al die tijd heb ik het horloge namelijk gewoon gedragen en gebruikt.

Niet sportief, maar toch een Apple Watch

Afrekenen met je Apple Watch

De meeste Nederlandse banken bieden Apple Pay inmiddels aan. Dit betekent dat je met Apple apparaten kunt betalen in winkels. Zo ook met de watch! Sinds ik de Apple Watch heb hoef ik nooit meer bij de kassa naar mijn pinpas te zoeken en gaat het afrekenen veel sneller.

Berichten beantwoorden en mijn telefoon opnemen

Met de Apple Watch kan ik gemakkelijk binnenkomende berichten checken. Zit ik in een vergadering en heeft het geen haast? Dan laat ik mijn telefoon in mijn tas en geef ik niet direct antwoord. Ook kan ik mijn telefoon beantwoorden en bellen met mijn horloge. Dit is vooral heel handig als één van de kinderen een filmpje of spelletje speelt op mijn telefoon. Als ik dan toch nog wordt gebeld, kan ik bellen met mijn horloge.

Mijn slaap volgen

Ik vind het interessant om te weten hoeveel uur ik slaap, wat de kwaliteit is van mijn slaap en hoe ik eventuele verbeteringen kan doorvoeren in mijn slaapgewoonten. Dat doe ik met de app Autosleep, die via mijn Apple Watch gekoppeld is aan mijn telefoon. Hiervoor moet je wel de Apple Watch ook in de nacht ook dragen.

Apple Watch als je niet sportief bent

Stappenteller, andere activiteiten en hartslag meten

Hoewel ik geen actieve sporten beoefen op dit moment vind ik het wel interessant om mijn beweging te volgen. In de Apple Watch kun je eenvoudig terugzien hoeveel stappen je hebt gelopen, hoeveel minuten je gesport hebt en wat bijvoorbeeld jouw hartslag is. De Apple Watch moedigt je ook aan om ieder uur even te staan. Dat is goed voor de doorbloeding.

Babyfoon 3G

Als we even een drankje doen in de avond bij vrienden in de straat dan kunnen we een apparaat thuis verbinden aan onze smartphone. Als er iets aan de hand is, dan trilt je horloge en zo kan je adequaat reageren als de kinderen wakker worden. We gebruiken hiervoor de Babyfoon 3G app.

Apple Watch als je niet sportief bent

Timer

De timer op mijn kookplaat vind ik maar ingewikkeld, dus gebruik ik vaak de timer op mijn Apple Watch. Zo kan ik tijdens het koken soms meerdere dingen tegelijk doen en naar mijn pannen toelopen als de timer afgaat. Dat is nog eens efficient 😉

Nachtlampje

Als ik in het donker in de slaapkamer loop, dan gebruik ik het horloge om bij te schijnen. Super handig, want ik ben echt nachtblind.

Afstandbediening van de camera op mijn iPhone

Je kunt op de Apple Watch het beeld van de iPhone-camera zien en een foto vanaf een afstand maken maken. Ook kun je instellen dat een foto met een lichte vertraging moet worden gemaakt. Zo heb je tijd om je pols te laten zakken en op te kijken voordat de foto wordt gemaakt.

Ieder uur het weer checken

In de zomer check ik vaak het weer op mijn horloge. Zeker als ik wil weten op welk uur van de dag de zon gaat schijnen. Of in de winter/herfst wanneer het droog is of wanneer het regent. De weerapp op je Apple Watch geeft dit namelijk per uur aan.

Klok kijken 😉

Tijdens het schrijven van dit artikel was ik zo gefocust op het uitschrijven van alle functionaliteiten die ik gebruik op de watch en toen het artikel bijna af was, vergat ik bijna het belangrijkste. Hoe cliché ook, de hele dag door gebruik ik mijn smartwatch natuurlijk om te zien hoe laat het is.

Lang twijfelen was achteraf niet nodig

Ik heb lang getwijfeld over of ik de Apple Watch wel of niet moest kopen. Dit omdat ik niet heel sportief ben en daarom twijfelde of ik de Apple Watch wel genoeg kon gebruiken. Achteraf was het twijfelen helemaal niet nodig. Ik kocht vorig jaar de Apple Watch s4 en ik zag dat deze nu in de aanbieding is bij Amac. De winkel waar ik ‘m zelf ook kocht.

Zo dit waren 10 redenen om de Apple Watch toch aan te schaffen als je niet sportief bent! Wil je meer artikelen lezen over de Apple watch? Ik schreef ook over:

Ps. dit artikel is niet gesponsord maar bevat wel affiliate links. Dit betekent dat als je iets besteld via één van deze links, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou trouwens niks extra’s. De inkomsten gebruik ik om apps, gadgets & producten te reviewen voor mijn lezers van deze blog. 

Liset