Leestijd: < 1 minuut

Eén van de nadelen van de smartwatch is dat het touchscreen vaak te klein is voor de hoeveelheid aan functionaliteiten. En het scherm groter maken ziet er niet zo fashionable uit. Waarom je pols niet gebruiken als touchscreen? De Future Interfaces Group, een onderzoeksteam van het Carnegie Mellon University research lab, bedacht Skintrack als oplossing voor dit probleem.

Skintrack: Hoe werkt het?

Met een ring om je vinger en sensoren in de Smartwatch kan precies de exacte locatie van jouw vinger op jouw arm achterhaald worden. Zo kun je, je pols gebruiken als ’toetsenbord’, zo kun je op je pols scrollen en ‘swipen’, apps er naar toe te slepen en andere touchbewegingen maken. SkinTrack laat in het filmpje precies zien hoe het werkt.

Net als met huishoudelijke apparaten raakt het menselijk lichaam steeds meer verweven met technologie.

De mens over 100 jaar

Net als met huishoudelijke apparaten raakt het menselijk lichaam steeds meer verweven met technologie. Bovenstaande uitvinding laat maar weer eens zien wat er allemaal mogelijk is. Ik denk dat het nu een kwestie van tijd is tot dat ook het scherm vergroot kan worden op onze pols of andere lichaamsdelen. En hoewel de apparaten nu nog gebruik moeten maken van sensoren in apparaten, maken apparaten in de toekomst gebruik van sensoren die zich bevinden in ons eigen lichaam.

Liset