Leestijd: 2 minuten

Het is bijna 2016 – tijd voor iets nieuws – dachten de Emoji one ontwerpers. 17 september lanceerde zij daarom een nieuwe Emoji-collectie, de zogenoemde “2016 collection”. Alle emoji’s uit de ‘Unicode Standard’ zijn door de ontwerpers in een nieuw jasje gestoken.

De makers wilden vooral het plezier in het gebruiken van Emoji’s vergroten en daarnaast ook meer Emoji’s op maat aanbieden (anti-generiek, zoals zij het zelf noemen) want zeg nu zelf, het is toch veel leuker om een Emoji’s te gebruiken die er perfect uitzien en precies in jouw situatie passen, dan een Emoji die het nét niet is.

Alle emoji’s met gezichten en handen zijn dan ook beschikbaar in verschillende huid- en haarkleuren (zie hieronder). Jammer vind ik wel dat ze de mensen met rood haar zijn vergeten, voor hen is er nog steeds geen Emoji op maat.

Emoji one 2016 collection unicode faces gezichten

De dieren zien er daarentegen super cute uit….. wie had ooit gedacht dat een spinnetje zo schattig kon zijn? En kijk die panda en die slak………..

Emoji One collection 2016 animals

Ook de food collectie is om te smullen.. ik wil de ijsjes zelf wel opeten, of wat dacht je van de taart of donut…..

Emoji One 2016 Collection Unicode food collection

 

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere nieuwe Emoji’s, zoals verschillende bruiden, prinsessen, gebouwen, plekken en gebeurtenissen. Bekijk hier alle andere Emoji’s.

En dan nu het belangrijkste: wanneer kunnen we dan zelf genieten van al deze nieuwe Emoji’s? 

Vanaf januari 2016 gaan Firefox en Google Chrome de nieuwe Emoji’s ondersteunen en in maart 2016 volgt de instagram app voor iPhone. Halverwege 2016 volgt dan de Instagram app voor Android-toestellen. Het is nog onbekend wanneer de Emoji’s ook beschikbaar komen op onze smartphones, tot nu toe kunnen ontwikkelaars zoals Apple, Android, Google en Microsoft zelf bepalen wanneer zij de nieuwste Emoji’s ondersteunen. De Emoji’s zijn in ieder geval beschikbaar. Afwachten dus, maar niet stilletjes…

De ontwikkelaars van Emoji one willen namelijk nog iets aan iedereen kwijt. Zij willen namelijk dat gebruikers zelf kunnen bepalen welke Emoji’s zij gebruiken en dit niet laten afhangen van de planning en wil van de ontwikkelaar. Wist je trouwens dat Android gebruikers nu al achterlopen? En dat Google, Microsoft en Twitter hun eigen smileys hebben?  Als iedereen op komt voor de vrijheid in het kiezen en gebruiken van Emoji’s uit de ‘Unicode standard’ dan zullen de ontwikkelaars uiteindelijk wel moeten instemmen.

Spread the word dus en gebruik de hashtag #iwantemojione om te laten zien dat je zelf je eigen Emoji’s uit de Unicode Standard wil kiezen en gebruiken, en dus ook de nieuwste!

Wat vinden jullie van de nieuwe Emoji’s? 

Liset