Leestijd: 3 minuten

Tijdens het uploaden van een foto van Chloë en Mila op mijn Instagram, kwam ik op het idee om dit artikel te schrijven. In dit artikel deel ik met jullie de leukste/mooiste foto’s van Chloë en Mila samen en geef ik tips over hoe je zelf dit soort foto’s zelf kunt creëren.

Maak buiten foto’s op mooie locaties

Foto’s die buiten zijn gemaakt zijn vaak het mooist. Vooral op heldere dagen. Ook de locatie helpt mee. Denk aan het strand, het bos, een pittoresk straatje of de stad. Deze foto maakte ik van Chloë en Mila bij Kasteel de Haar.

Chloe en Mila Kasteel de Haar
Chloë en Mila bij Kasteel de Haar – augustus 2018

Denk van te voren na over de compositie

Bij deze foto heb ik vooraf nagedacht over de compositie (indeling van de beeldelementen). Ik wilde Chloë en Mila in het midden van de foto plaatsen met het kasteel op de achtergrond. De compositie is heel bepalend voor een foto, is de compositie goed dan is de foto prettig om naar te kijken. Neem onderstaand voorbeeld: als Chloë en Mila niet hadden gekust dan was de foto heel anders geworden.

Chloe en Mila efteling
Chloë & Mila in de Efteling – november 2018

Zorg voor een rechte horizon

Als een horizon te zien is op een foto, zorg dan altijd bij het maken van de foto voor een rechte horizon. De hulplijnen (ook wel een raster genoemd) kunnen je hierbij helpen. Ben je vergeten hier rekening mee te houden? No worries, in verschillende bewerkingsapps kun je de foto nog rechtzetten.


Chloë & Mila in Curacao – zomer 2017

Laat de kids elkaar vasthouden

De meest schattige foto’s van Chloë en Mila zijn de foto’s waar ze elkaar vasthouden. Kijk maar eens naar deze voorbeelden, op bijna alle foto’s knuffelen ze elkaar. We zijn daar al vroeg mee begonnen 😉 Onderstaande foto is gemaakt door LillyMay tijdens de newbornshoot van Mila, toen was Mila 4 dagen oud. Chloë vond het toen nog een beetje spannend. Bovendien is dit de eerste mooiste foto is van hun tweeën.  En juist dat maakt de foto zo dierbaar voor ons.


Chloë & Mila newborn shoot Mila – juli 2015

Ik hoop dat je het leuk vond deze foto’s te zien. Hopelijk heb ik wat interessante tips kunnen geven of heb je inspiratie opgedaan om zelf op pad te gaan en foto’s te maken. Vergeet me niet te volgen op Instagram, daar deel ik dagelijks leuke foto’s en geef ik tips voor fotobewerking! XoXo, Liset 

 

Liset