Leestijd: 3 minuten

Op elke verjaardag van mijn dochters probeer ik de meiden op een taart te photoshoppen. Leuk voor later dacht ik zo. In deze tutorial die ik voor het gemak ‘ Tutorial birthdaycake superimpose’ heb ik genoemd, laat ik zien hoe het moet. Nu kun jij ook ieder jaar jouw eigen kindje op een taart plaatsen. Ik gebruik alleen mijn telefoon voor deze tutorial en de app superimpose is het belangrijkst.

Wat heb je nodig?

  • Een foto van een taart. Ik kocht de mijne via istockphoto.com
  • Een foto van opzij van je kindje op een krukje voor een witte achtergrond en met de voetjes iets van de kruk af
  • De apps Tezza en Superimpose

Stap 1. Bewerk de foto zoals je gewend bent

De foto van de taart die ik had is erg scherp en van mooie kwaliteit. Daar kan mijn telefoonfoto bijna niet tegenop. Ik bewerkte mijn foto daarom in de Tezza app met het Vintage filter. Daarna heb ik nog iets gesleuteld met de exposure en contrast. Hieronder het resultaat van de foto die ik in de definitieve versie heb gebruikt.

Tutorial birthdaycake superimpose

Stap 2. Open de app superimpose met de foto van de taart

We gaan in deze app in meerdere lagen werken. Open de app en selecteer meteen je achtergrond, dus de foto met de taart.

Voeg achtergrond toe in superimpose

Stap 3. Klik op add layer en voeg de foto van jouw kindje toe

De foto met de taart is de achtergrond. De foto met jouw kindje de bovenste laag. Klik op add layer en voeg de foto toe. Ik laat in deze tutorial een onbewerkte foto van mijn dochtertje zien, de foto erboven heb ik in de definitieve versie van de tutorial gebruikt. 

how to add layers in superimpose

Stap 4. Klik op de masktool

We gaan nu delen van de bovenste foto weggummen, zodat alleen jouw kindje overblijft. Dit is een heel precies werkje en ook het moeilijkste van deze tutorial.

Ik gebruik twee verschillende masktools. De slimme (deze herken je aan de drie sterretjes naast het kwastje) en de niet zo slimme (deze heeft geen sterretjes). De slimme herkent automatisch randen, waardoor het makkelijker is de achtergrond weg te vegen. De niet zo slimme masktool gebruik ik voor het grove werk, zoals de randen, grote delen van de achtergrond, etc.

Superimpose smart brush

Ook speel ik met de settings van de brush, met de zachte randen (brush strengst) en met de grootte (size).

Smart brush settings

Show how to mask

Stap 5. Verplaats jouw kindje naar de juiste plek met de ’transform’ tool

Als je helemaal tevreden bent kun je jouw kindje verplaatsen. Naar de juiste plek.

Stap 6. Voeg schaduw toe met de ‘cast shadow’ tool.

Een stap die ik meestal daarna nog uitvoer is het toevoegen van schaduw, via de functie cast shadow. Ik bekijk de schaduw van de taart en zie zo hoe het licht veel van de oorspronkelijke foto. Ik voeg dezelfde soort schaduw een beetje dezelfde richting op en klaar is kees

Het eindresultaat van de tutorial birthdaycake superimpose
Mila 4 jaar 2019

Heb je nog vragen?

In een aantal simpele stappen heb ik uitgelegd hoe je zelf zo’n foto kunt maken. Uit ervaring met tutorials van anderen weet ik dat je er soms toch niet uitkomt. Daarom wil ik je laten weten dat je mij altijd dingen kunt vragen, wel moet je me daarvoor volgen op Instagram.

Nog meer tutorials bekijken? Bekijk dan bijvoorbeeld de tutorial over hoe je, je foto’s bewerkt zoals Queen of Jetlags.

Liset