Leestijd: 3 minuten

Als je 10.000 volgers hebt op Instagram, dan heb je een swipe up functie waarmee je gemakkelijk volgers naar online plekken kan verwijzen. Als je dit aantal nog niet hebt bereikt, dan moet je dat op andere manieren oplossen. Ik gebruik een zelf gemaakte Instagram sticker op mijn stories om nieuwe artikelen op deze website aan te kondigen. Ik leg je in deze tutorial uit hoe je zelf zo’n Instagram sticker kunt maken. Wil je een logo toevoegen aan aan jouw stories, dan is deze tutorial ook interessant voor jou!

Wat heb je nodig?

  • De app over

Stap 1.

Open de app over en kies voor een transparante achtergrond. Dit is de belangrijkste stap omdat je een afbeelding met transparante achtergrond altijd heel mooi over een andere afbeelding kunt plakken.

Stap 2.

Vervolgens kies je de afmeting. Je kunt uit een aantal afmetingen kiezen, of zelf de gewenste afmeting invullen. In dit geval kies ik voor het vierkant van 1080×1080.

Stap 3.

De over app is gratis, maar in de app kun je verschillende aankopen doen. Denk aan lettertypes, grafische elementen zoals iconen, etc. Ik heb momenteel een pro subscription omdat ik de app veel gebruik. Dat betekent dat ik per maand een vast bedrag betaal om toegang te krijgen tot al deze elementen. In de app kan ik bijvoorbeeld op zoek gaan naar een pennenstreek (brushstroke) en deze meteen gebruiken.

Als je nog geen pro subscription wilt, dan adviseer ik je om via google te zoeken naar een gewenste brush stroke met een transparante achtergrond. Bijvoorbeeld met de zoekterm: ‘Free brushstroke transparent png. Je kunt deze dan in de app toevoegen.

Stap 4.

Ik koos in de app voor een lila, mettalic brushstroke.

Stap 5.

Vervolgens draai je de brushstroke door met je vingers op het scherm een draaibeweging te maken.

Stap 6.

Nu kun je op die brushstroke tekst neerzetten. Ik heb er voor gekozen om met twee verschillende lettertypen in twee verschillende kleuren te werken. Als ik klaar ben sla ik de afbeelding op op mijn telefoon.

Stap 7

Ik zoek de afbeelding op in mijn fotorol en kopieer de afbeelding door op vierkant met de pijl en vervolgens op kopieer te klikken.

Stap 8.

De Instagram sticker is klaar! Als laatste stap open ik de Instagram app en maak ik een story. Ik klik op de functionaliteit om tekst toe te voegen en zodra ik tekst in kan typen tik ik op het scherm om de afbeelding die ik net heb gemaakt op de foto te plakken. Vervolgens kan ik de afbeelding op iedere plek in de story plaatsen.

Laatste stap Eigen Instagram sticker maken

Wil je meer tutorials bekijken? Check dan ’s mijn meest bekeken tutorial over het maken van een bewegende Instagram foto.

Liset