Leestijd: 2 minuten

Ikea hack Ikea rast kastIkeahacks… Instagram en Pinterest staan er vol mee! Bij een Ikeahack draait het erom dat je een product (bijv. een meubelstuk) van Ikea helemaal verandert of aanpast zodat je het oorspronkelijke ontwerp niet meer terug ziet. Ook worden sommige Ikeaproducten op een heel andere manier gebruikt dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren. Op het internet barst het van de Ikeahacks! Ik vermaak me altijd wel met het bekijken van al deze hacks!

Zo kwam ik tijdens het rondsnuffelen op Instagram dan ook deze Ikeahack tegen met de Ikea Rast kast. Het leek me leuk om deze na te maken voor in de kamer van Chloë. Gelukkig hoef je er niet super handig voor te zijn, het is een kwestie van stickers bestellen en plakken maar!

Omdat deze Ikeahack door een Australische kinderkamerstylist is bedacht, moesten de stickers bij een webwinkel in Australië besteld worden. Ik wilde deze stickers graag hebben omdat deze speciaal voor de Ikea Rast kast op maat gemaakt zijn. Helaas waren de stickers een tijdje uitverkocht, dus ik moest er lang op wachten. Als je zelf handig bent, of iemand kent die handig is, zou je de stickers wellicht ook zelf kunnen namaken. Zelf koos ik er voor om de stickers te bestellen, dan wist ik tenminste zeker dat het goed ging.

Mijn tip voor deze DIY: Je kunt de stickers eenmalig gebruiken, dus het moet meteen goed gaan! Bij het plakken strijk je de stickers recht met een pinpas zodat er geen belletjes onder komen en voilà!

Wat vinden jullie van deze Ikeahack? En hebben jullie zelf weleens een Ikeahack gemaakt?

Liset