Leestijd: 3 minuten

Sinds een tijdje probeer ik mijn favoriete items voor jullie vast te leggen op een aparte plek op deze website, mijn favorieten corner. Op deze plek komen alleen mijn favorieten te staan. Daar bedoel ik mee, producten die ik steeds opnieuw koop of heel vaak gebruik. Zo ook mijn Instax camera. In deze post deel ik mijn ervaringen en tips.

Wat is een Instax camera?

De Instax camera die ik bedoel is van Fujifilm, de babyroze Instax mini 9 om precies te zijn. Het is een kind- en volwassenvriendelijke fotocamera waarmee je polaroid foto’s mee kunt maken. De foto’s zijn van creditcard formaat en je kunt heel veel verschillende cassettes kopen. Ik laat in deze blogpost een aantal zien.

instax camera mini 9 baby roze
Babyroze limited edition

Waar gebruik ik de Instax camera voor?

De Instax Mini 9 camera gebruiken wij vooral in de vakantie. In de zomer kocht ik de camera en gaf ik Chloë en Mila allebei een leeg fotomapje speciaal voor Instax foto’s. Ik kocht ook een mapje voor mijzelf. Chloë en Mila sparen in dit mapje zelf hun eigen foto’s op. Omdat de foto’s in het moment worden genomen en direct op fotopapier worden vastgelegd in polaroid formaat zijn bijzondere momenten ook direct tastbaar. Meestal maken we foto’s met onze telefoon? Soms gebruik je de foto’s nooit meer of komt het er niet van er een fotoboek van te maken. Dankzij de Instax camera heb je de foto meteen in je hand.

Wat zijn de voordelen?

 • Zeg eerlijk, van het ontwerp word je toch blij?
 • Tastbare herinneringen
 • Polaroid gevoel, een beetje klassiek wel, je moet de foto direct ‘goed’ schieten en kunt ‘m niet steeds opnieuw maken
 • Leuk voor kinderen en volwassenen
 • Lichtgewicht, makkelijk mee te nemen
 • Vrolijke accessoires
 • Veel variatie in fotopapier

Wat zijn de nadelen?

 • Het fotopapier is best duur
 • Batterijen nodig
 • Soms moeilijk om een mooie foto te maken (veel oefenen!) btw, dit vind ik ook juist wel weer leuk. Hoort bij Polaroid fotografie, niet alles hoeft perfect.

Welke accessoires zijn er voor de Instax camera?

Bij de Hema heb je leuke accessoires voor Polaroid foto’s. Ik zie de fotoboekjes die wij hebben gekocht niet meer op de site van de HEMA (waar ik ze had gekocht), maar er zijn daar wel fotolijstjes en een opbergdoosje te vinden. Voor zover ik weet is HEMA de enige plek in Nederland waar je accessoires voor je Instax mini 9 kunt komen. Op Ali-Express zijn ook accessoires te vinden. Ik kocht er drie fotomapjes, maar ben niet tevreden over de bestelling. Sommige zijn helemaal net speciaal voor de Instax camera gemaakt waardoor de foto’s in het fotomapje helemaal heen- en weer schuiven.

Wat kost de Instax camera? En waar is de camera te koop?

De Instax camera is er in verschillende kleuren, maar in babyroze kost hij 75 euro bij Hema.

De camera is ook te koop bij Bol.com (momenteel is de camera daar 55,-) of Coolblue , alleen bij beide sites is de Instax niet verkrijgbaar in het roze. Wel in heel veel andere toffe kleurtjes zoals Ice blue en flamingo pink.

Wat vind je van deze camera? Zou je er zelf één kopen of zie je het meer als een gadget? Laat het me weten, bijv. via Instagram. Heb je een vraag over de camera? Stel hem dan hieronder!

Liset