Leestijd: 2 minuten

Hij stond vorige week in meerdere ‘app van de week lijstjes’ dus tijd om deze app uit te proberen. Ik heb het natuurlijk over de Microsoft selfie app. Afgelopen week kwam die uit voor iOS gebruikers en met een paar simpele trucjes ben je met deze app in staat om mooie selfies te maken.

De app maakt foto’s automatisch mooier op basis van huidkleur, leeftijd, ruisonderdrukking en belichting. Ook wordt er beweerd dat deze app zelfs het geslacht van de persoon op de selfie herkent. Met deze intelligente algoritmes en automatische functies onderscheidt de Microsoft Selfie app zich ten opzichte van andere foto-apps.

Het klinkt allemaal veelbelovend, dus tijd om te testen (in het donker en in het daglicht)…..Zie hieronder het resultaat..

Microsoft Selfie app voorbeeld 1Microsoft Selfie app voorbeeld 2

Je hoeft niet alleen nieuwe foto’s te maken, je kunt ook oude ‘selfies’ uploaden en Microsoft Selfie gaat voor je aan de slag. Ik liet een selfie van Snapchat omtoveren door de app en zie hieronder het resultaat daarvan.

Microsoft Selfie app voorbeeld 3

Microsoft Selfie app voorbeeld 4 wonka filter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie: Het resultaat is wel een beetje erg glowy, dit doet me denken aan vroeger, ik bewerkte mijn foto’s namelijk vroeger altijd met de “blur filter” in Adobe Photoshop. Bovenstaande 3 selfies heb ik zelfs gemaakt zonder extra filters uit de Microsoft Selfie app daaraan toe te voegen (dit doet de app dus automatisch). Met een filter daarbovenop wordt het resultaat nog krachtiger, zoals je in het laatste voorbeeld kunt zien.. M’n ogen zijn erg mooi, maar verder wel een beetje nep. Mijn conclusie is dat als je niet vies bent van het gebruiken van filters op je foto’s je deze app zeker geweldig gaat vinden. Als je liever van ‘natural’ houdt, dan is deze app niets voor jou. Ik wil afsluiten met een compliment aan de ontwerpers van deze app…. het icoontje van de app is namelijk té schattig…

De app kun je hier gratis downloaden in de Appstore

Wat vinden jullie? Hebben jullie al een selfie gemaakt met deze app?

Liset