Leestijd: 3 minuten

Ik heb al heel wat boeken over Instagram versleten, maar het boek van Tezza Barton genaamd ‘Instastyle’ is absoluut mijn favoriet. Als je meer wilt bereiken met jouw Instagram, bijvoorbeeld om er je business van te maken dan is dit boek echt een aanrader. In deze blogpost geef ik mijn persoonlijke review van het boek.

Waar is het boek verkrijgbaar?

Het InstaStyle boek is voor €16,99 verkrijgbaar bij Bol.com, via deze link.

Wie is de schrijfster van het boek?

Tezza Barton volg ik al jaren op Instagram. Samen met haar man (Cole Herrmann) maakt zij de meest prachtige foto’s en deelt zij haar verhaal via haar Instagram accoun met 637k volgers. Iets waar zij uiteraard meer over vertelt in haar boek.

Naast een succesvol Instagramaccount lanceerde Tezza ook haar eigen app voor iPhone & Android. Een app waarmee je foto’s kunt bewerken met presets die zij via de app beschikbaar stelt. Op mijn Instagram heb ik al vaker iets gedeeld over deze app. Wil je liever zelf in Lightroom aan slag?Ook dan kun via haar online shop presets. Haar veelbesproken collegekit is daar ook te vinden. 

Wat vind ik leuk aan het boek?

Overweeg je een workshop te volgen over Instagram? Koop dan eerst dit boek. Tezza geeft zoveel praktische tips en voorbeelden dat ik zeker weet dat je zonder een workshop te volgen meteen mee aan de slag kan. Het boek geeft een compleet overzicht van alles waar je rekening mee moet houden als je wilt groeien op Instagram. Ook is de vormgeving van het boek prachtig. Het allerleukste vind ik dat zij echt een kijkje achter de schermen geeft van haar eigen Instagram en de keuzes die zij heeft gemaakt.

Hoe is de opbouw van het boek?

Het boek bestaat uit drie delen:

  • Instagram basics
  • Curate your life
  • Create stunning photos
  • Elevate  your instagram influence

Instagram basics

In het eerste deel van het boek deelt Tezza Barton de basics over Instagram. Ik leerde zelf geen nieuwe dingen, maar kan mij voorstellen dat beginners veel aan dit hoofdstuk zullen hebben.

Curate your life

Curate your life gaat over het organiseren en uitdragen van jouw leven/verhaal en missie op Instagram. Tezza vertelt in dit hoofdstuk over haar eigen keuzes. Heel inspirerend. Categorieën die bij haar verhaal passen zijn: lifestyle, fashion & travel. Binnen die thema’s geeft zij vervolgens voorbeelden van subthema’s die haar houvast geven bij het creëren van content.

Create stunning photos

Dit vind ik het leukste deel. Fotografietips over licht, compositie, poseren, selfies en (tools voor) het bewerken van foto’s, in dit hoofdstuk komt het allemaal aan  bod. Maar geeft Tezza verschillende collega-influencers het woord die ook veel van hun tips & tricks delen. 

Elevate your instagram influence

Het vierde en laatste deel van het boek gaat over het delen van jouw verhaal. In dit hoofdstuk geeft Tezza veel tips over hoe je jouw bereik op Instagram kunt vergroten. Tezza geeft niet alleen tips over het vergroten van bereik op Instagram, maar ook over hoe je er eventueel geld mee kan verdienen. Ze vertelt over affiliatie marketing en de verhouding tussen gesponsorde en niet gesponsorde content. 

Waar heeft het Instastyle boek mij geholpen?

Het moeilijkste aan Instagram vind ik het creëren van originele content. Mijn streven is om iedere dag een foto te plaatsen en het liefst meer. Soms heb ik geen inspiratie voor foto’s of posts. Maar met de tips die Tezza in dit boek deelt heb ik trucs geleerd om hier mee om te gaan. 

Ik pak het boek er nog geregeld bij. Na binnenkomst heb ik natuurlijk het boek helemaal uitgelezen, maar nu weken later merk ik dat ik het boek nog regelmatig pak. Het werkt als een geheugensteuntje. Ook ben ik nog van plan om de aanpak van Tezza voor het vertellen van haar verhaal door te vertalen naar mijn eigen Instagramaccount. Ik ga haar tips opvolgen met het selecteren van hoofd&subthema’s.

Conclusie van mijn review

Kortom, ik ben zeer enthousiast over het boek Instastyle. Ik raad je zeker aan het te kopen als je meer wilt leren over of wilt groeien op Instagram. Het boek geeft je inspiratie, houvast en praktische tips. In mijn ogen is het compleet.

Ik ben benieuwd of je na het lezen van dit artikel nog meer wilt weten over dit boek? Heb je vragen? Laat het me weten in een reactie. XoXo,Liset

Dit artikel bevat affiliate links.

Liset