Leestijd: 2 minuten

De 5 leukste apps om je foto's op Instagram mee te bewerken

Ik ben verslaafd aan Instagram. Zeker nu ik zwangerschapsverlof heb kan ik uren spenderen met het bekijken van andermans foto’s. En écht jaloers ben ik op de mensen die de meest mooie accounts hebben met allemaal bijpassende foto’s in dezelfde (meestal) witte stijl.

Natuurlijk heb ik dat zelf ook geprobeerd om mijn Instagram account zo clean en wit mogelijk te houden. Ik kocht er zelfs een speciaal wit dekbedovertrek voor. En bij gebrek aan witte achtergronden, haalde ik vaak de commode van de babykamer leeg om foto’s te maken. Tja.. dat is het enige meubelstuk dat wit is bij ons in huis.

Maar ik moet nu na een tijdje toegeven, een Instagramaccount met een witte look & feel lukt me niet. En ook past het bij nader inzien niet bij me. Ik vind namelijk dat een Instagramaccount ook moet uitstralen wie jij zelf als persoon bent. En ik ben niet zo perfectionistisch.. sterker nog, ik ben zelfs eerder slordig. Dus dan past bij mij beter een slordig account dacht ik zo. Met foto’s in veel verschillende stijlen, met teksten/zonder teksten, wel hartjes, glitters en filters én dan ineens weer geen hartjes, glitters en filters. Grote, kleine, ronde, vierkante, rechthoekige foto’s. Je kent het wel.

En opeens kreeg ik complimentjes over mijn foto’s en account. Ik heb de laatste tijd veel fotobewerkingsapps uitgeprobeerd en dit zijn de apps die ik tot nu toe het meest heb gebruikt:

 1. Camera +
  Deze app is voor 2,99 euro verkrijgbaar in de App Store. Hier maak ik meestal de foto’s mee. Je kunt de belichting van de foto gemakkelijk aanpassen met de slider, en ook kun je goed focussen door op je telefoonscherm te tikken op het object wat op de foto centraal staat. Camera + bevat ook een hoop filters en opties om de foto na afloop te bewerken.
 2. Bokehful
  Deze app is voor 0,99 cent verkrijgbaar in de Appstore. Hier kun je hartjes, rondjes, vierkantjes en sterretjes aan je foto toevoegen. De app heeft verder niet heel veel functionaliteiten of filters, dus vaak gebruik ik deze app in combinatie met een andere bewerkingsapp.
 3. Pixlr-o-matic
  Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore. Deze app kent heel veel mooie filters en grappige effecten. Ik vind zelf de glitters erg leuk. Het is zeker de moeite waard om deze app te downloaden want de regenboog- en bubble effecten doen het ook erg goed.
 4. Over
  Deze app is voor 3,99 euro verkrijgbaar in de Appstore. Deze app is vooral leuk om teksten aan je foto’s toe te voegen.
 5. nSquares
  Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en maakt het mogelijk om je foto in meerdere stukjes op te delen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn Instagramaccount? Volg me dan via https://instagram.com/mevrouwliset/

En succes met het bewerken van jouw foto’s in bovenstaande apps!

Liset