Leestijd: 4 minuten

De eerste werk- en schoolweek na de vakantie. Spannend, want Chloë startte deze week in groep 3 en Mila in groep 1.

Maandag

De eerste week na een langere vakantie vind ik altijd super pittig. Zeker omdat je dan helemaal uit het ritme bent. Op maandag brengt Chris de kids altijd naar school dus ik kon al vroeg beginnen. Ik besloot om 6.45 uur naar het werk te rijden zodat ik ruim voor de files aan zou komen. Ik had het plan om leuke foto’s te plaatsen van de eerste schooldag van Chloë en Mila, voor op mijn instagram en hier in deze photodiary. Alleen werd het geen leuk fotomoment. Chloë was zo zenuwachtig en daardoor erg verdrietig, Mila was druk met Chloë troosten op haar eigen eerste schooldag en Chris had z’n handen vol aan de dames. Gelukkig kreeg ik van mijn moeder ’s middags een leuk fotoverslagje want de opa’s en oma’s mochten even in de klas komen kijken na schooltijd. Ik wilde Chloë en Mila niet al te laat ophalen dus reed ik om 16.30 uur weer naar huis. Om 17.00 uur kwam ik bij mijn ouders aan en dronk ik nog even wat. Om 18.00 uur kwamen we thuis en begon ik met koken. De meiden lagen uitgeteld op de bank. We keken ’s avonds Chateau Meiland en gingen ook niet al te laat naar bed!

Dinsdag

Een nieuwe dag, met nieuwe kansen. Chloë weer zenuwachtig en verdriet, Mila besloot ook te gaan huilen. Weer geen leuk fotomomentje ;). De werkdag ging wel snel, met een bezoek aan Shell en daarna nog een spoed vergadering kwam ik pas om 18.15 uur bij Chris z’n moeder aan om de meisjes daar op te halen. Rond 19.00 uur kwamen we thuis. De meiden hadden al gegeten dus ik heb ze lekker in bad gedaan en daarna heerlijk ingestopt en een boekje met ze gelezen. Chris kwam rond 20.00 uur ook thuis uit zijn werk.

Woensdag

Onze eerste vrije ochtend samen. We moesten helaas wel klussen, lees: lampen ophangen. Ook deden we een rondje langs wat woonwinkels. Ik kocht een schattig spiegeltje en wc borstels ;). We haalden om 12.15 uur de meisjes weer uit school en hadden Chris z’n moeder uitgenodigd om bij ons te lunchen. Dat was heel gezellig. In de middag en avond hebben we lekker gechilled. Daar was het ook wel weer voor, want het regende de hele middag.

Donderdag

Mijn dag voor het ochtendritueel en het wegbrengen van de kids. Ik moet zeggen, dat is altijd behoorlijk aanpoten in je eentje. Maar, gelukt! En voor het eerst hoefde ik Mila en Chloë niet op 2 adressen af te leveren. Dit betekent tijdswinst, want nu ben ik een half uur eerder op kantoor en kan ik ook een half uur eerder weg (als het werk het toelaat). Helaas had Chloë ’s ochtends verhoging en besloot ik daarom de BSO voor Chloë en Mila af te zeggen. Ik vond een dag school met verhoging en daarna ook nog BSO iets te heftig. Ook voor Mila is zo’n allereerste week school best heftig. Ik had met Chloë afgesproken dat zij mij kon bellen (via de juf) als het echt niet ging op school. Ze hield het de hele dag vol, maar kwam wel met 38.8 thuis. Nu de meiden wat groter zijn kan ik hen uit school ophalen en daarna weer rustig verder met werken. Zij kunnen zichzelf goed vermaken.

Vrijdag

De leukste dag om te werken. Er hangt altijd een relaxte sfeer op kantoor. Bijna weekend, lekker rustig en daardoor kan ik ook altijd veel werk verzetten op deze dag. Chloë helaas nog steeds koorts, dus weer met koorts naar school. Gelukkig had ze maar een ochtendje school. We maakten weer dezelfde afspraak, maar ook dit ochtendje hield ze goed vol. Omdat ik de meiden wegbracht kon ik ook wat langer doorwerken. Ik kwam 19.00 uur thuis! En ineens…. vond Chris het internet langzaam, keek ik dit na en deed vervolgens de wifi-verbinding helemaal niks meer! Shit! Dat komt echt niet uit vlak voor het weekend, als je even rustig wilt zitten. Na een uur gedoe kreeg ik het weer aan de praat. Na een avondje tv kijken wilde ik nog even aan mijn nieuwe website werken, dus ik besloot nog even te blijven hangen beneden terwijl Chris alvast naar bed ging. Ik kreeg ineens de smaak te pakken en besloot om half 2 ’s nachts mijn nieuwe website live te zetten!

Zaterdag

Als je half 2 ’s nachts naar bed gaat, is de zwemles op zaterdagochtend in Vlaardingen om 8.15 uur best vroeg. Want dat betekent ook om 7.00 uur weer de wekker. Chloë was gelukkig ook weer beter! Goed nieuws: Chloë en Mila zijn allebei weer een badje verder! Na het zwemmen begon ik met schoonmaken thuis en kwam mijn zusje gezellig op de koffie met mijn nichtjes. ‘S middags deed ik wat kleine aanpassingen op mijn nieuwe website, gingen we naar het tuincentrum en luierden we wat op de bank. We waren lekker lui en besloten niet te koken. ‘S avonds kwamen vrienden nog een klein drankje doen.

Zondag

“Mama, ik moet spugen”. Dat was het eerste dat ik hoorde. Mila ziek. En koorts. Jammer, want de familiedag stond vandaag gepland. Op zondag doe ik vaak de boodschappen, dus snel in bad, ontbijten en de deur uit. Vanwege Mila’s toestand deden we rustig aan. We hebben de keukenkastjes opgeruimd, wassen weggewerkt en gestofzuigd. Mila voelde zich steeds iets beter en toen Chris ging fietsen heb ik met Chloë en Mila cakejes gebakken en versierd. Om 16.00 uur naar de familieborrel vertrokken maar eenmaal daar kreeg Mila weer koorts. We besloten rond 18.30 uur weg te gaan want morgen begint een nieuwe schoolweek weer!

Bekijk de foto’s

[soliloquy id=”1497″]

Tot volgende week!

Liset