Leestijd: 4 minuten

De laatste vakantieweek is ook weer (bijna) voorbij. Morgen gaan Chloë en Mila allebei naar school. Spannend! Chloë voor het eerst naar groep 3 en Mila voor het eerst naar de kleuters. Stiekem vind ik het zelf ook best even heftig om weer aan het werk te gaan. Ons werk/schoolritme is best pittig en na 3 weken even helemaal niks is dat toch weer een behoorlijke omslag. Volgende week lees je hier hoe alles is gegaan, nu nog maar even nagenieten van de foto’s en vakantie van afgelopen week.

Maandag

Yes! Gezellig naar de Efteling met ruim 33 graden! We hadden met de meiden deze dag afgesproken, omdat de Efteling kalender aangaf dat het rustig zou zijn hielden we vast aan ons plan. Helaas bleek het hartstikke druk in de Efteling vol met toeristen, lange wachtrijen en wespen ;). Ondanks dat hebben we een hele leuke gezellige dag gehad! We zijn tot sluitingstijd in de Efteling geweest. We waren rond 21.00 uur thuis.

[soliloquy id=”1358″]

Dinsdag

Chloë zei in de Efteling steeds dat zij in een bad vol ijsklontjes wilde springen, zo warm was had ze het! Dinsdag besloten we daarom om lekker naar het strand te gaan. De zee kun je namelijk ook wel vergelijken met een bad vol ijsklontjes ;). Het was heerlijk op het strand en in de zee. Op Instagram plaatste ik vanochtend een minivlog. Check ‘m hier.

Verder hebben we wat kleine boodschappen gedaan zoals brood en het laten snijden van een tuintegel. ‘S middags was het nog steeds lekker warm dus hebben de kids lekker met de buurtkinderen op de parkeerplaats met water gespeeld in hun badpak en bikini. We aten ’s avonds een broodje bij de Subway.

[soliloquy id=”1363″]

Woensdag

Woensdagochtend heeft Chris de tuintegels opgehoogd en heb ik hier en daar wat opgeruimd in huis. Inclusief wat wassen weggewerkt. Helaas moet dat toch ook gewoon gebeuren in de vakantie ;). De meiden hebben heerlijk gespeeld thuis. Aan het eind van de dag zijn we naar de kermis gegaan. Hier in Naaldwijk is het feestweek deze week. Wat is de kermis trouwens duur geworden zeg en wat een troep is het eigenlijk! Mila koos een Barbie uit (die na 5 min al stuk was) en Chloë een knuffel. Na de kermis liepen we een rondje over het plein en hebben we met z’n 4en lekker patat gegeten!

[soliloquy id=”1371″]

Donderdag

BSO-dag voor Chloë en Mila! Chris & ik hadden even tijd om lekker te winkelen met z’n tweeën. Overal vallen de winkels en de mode ons een beetje tegen. We konden niet zo makkelijk slagen in Den Haag, maar uiteindelijk voor Chris toch 2 broeken en 2 shirts gevonden. We konden samen lunchen, maar besloten toch de kinderen eerder op te halen van de BSO en thuis lekker met hen te lunchen. Rond 16.00 uur brachten we de kids weer naar mijn ouders, want ’s avonds hadden wij met vrienden op de feestweek afgesproken om daar lekker een drankje te doen! We waren erg laat thuis, ik lag om 2.00 uur in bed, Chris om 3.30 uur.

[soliloquy id=”1385″]

Vrijdag

Wakker worden met een kater, alhoewel. bij mij viel de kater wel mee. Bij Chris niet. Ik ben dus lekker uit bed gegaan om lekker te starten met het huishouden, mijn lievelings! Ook heb ik wat voor dingen voor mijn nieuwe site gedaan (o.a. het ontwerpen van een eigen logo). Verder ben ik ook bezig met het ontwerpen van websites van anderen, daar deed ik ook het een en ander voor.

We zouden deze dag eigenlijk nog lampen ophangen, maar met een kater klussen en gaten boren leek ons geen strak plan. We hielden ons dus rustig en haalden rond 12.00 uur de kids weer op bij mijn ouders. Daarna deden we weer wat kleine boodschappen en bracht ik leesboeken van Chloë en Mila terug naar de bieb. Helaas waren we veel te laat met het inleveren van de boeken en kon ik best een behoorlijke boete afrekenen.

De reden dat we naar de bibliotheek gaan is dat Chloë voor groep 3 moet oefenen. De boekjes die zij in groep 3 leest, leest zij eigenlijk maar heel kort. Het is zonde om deze boeken dan allemaal zelf te kopen. Wat mij wel opviel was dat ondanks dat we nog nooit met haar gelezen hadden, zij dus zelf de eerste boekjes al heel goed kon lezen! Ik vond dat zo knap en heb dat de hele vakantie toch gestimuleerd met boekjes van de bieb. Vol goede moed hebben we nu nieuwe, andere boekjes uitgekozen en ik heb een reminder in mijn telefoon gezet ;).

Geen foto’s helaas..

Zaterdag

De laatste dag met heel mooi weer voorlopig. Wat gingen wij doen…. om 8 uur naar het zwembad voor zwemles en daarna klussen! Wat valt klussen tegen zeg, we hadden samen nog nooit gaten geboord of lampen opgehangen, maar na een paar uur was het ons eindelijk gelukt ;). Met een beetje hulp van lieve buren 😉 Helaas was er geen tijd meer over om in de zon te zitten.

Zondag

Vrijdag ontvingen wij van school een mailtje dat Chloë maandag direct al gymles had. Het kopen van gymkleding stond nog wel op ons lijstje ;), maar daar waren we door alle klussen die op ons lijstje stonden niet aan toegekomen. Bovendien moesten we nog spiegels ophangen en boodschappen doen. Een drukke, volle zondag dus!

Om 9.00 uur stond ik al bij de supermarkt voor de boodschappen. 160 euro lichter verliet ik de winkel om vervolgens met Chris spiegels op te hangen in de gang! Na deze klus snel een broodje smeren en op naar de Boogaard! We waren helaas niet de enige op zoek naar gymschoenen en broodblikjes, in bijna alle winkels weinig schoenen in de maat van Chloë. Wat een gedoe. Uiteindelijk toch nog mooie roze, glitter gymschoenen gevonden 😉 Mila had ook nog schoenen nodig en koos voor foute schoenen met lampjes :).

Vrienden kwamen nog snel even een kort drankje doen en daarna zijn we begonnen met koken. Na het eten heb ik de nagels van de meisjes gelakt en nu zijn we net klaar met het avondritueel van de kids. Die liggen nu vol spanning in bed voor hun eerste schooldag morgen.

[soliloquy id=”1376″]

Dit was dus onze laatste vakantieweek alweer! Weinig foto’s, maar wel met een mini-vlog op mijn Instagram van onze stranddag. Ik heb ook nog veel filmmateriaal van de Efteling dus wie weet maak ik daar ook nog een filmpje van! Ik lig nu onder een dekentje op de bank. XoXo, Liset

Liset