Leestijd: 4 minuten

Even binnenkijken in de telefoon van iemand anders… Dat leek me nou eens leuk. Geïnspireerd raken door het smartphonegebruik van iemand anders ook. Meer interactie aangaan met mijn lezers en samen leuke content maken, had ik daarbij ook als wens voor 2020 opgeschreven. Voor mij drie belangrijke redenen om te starten met deze nieuwe reeks blogberichten in de vorm van een TelefoonTour! Wil je ook meedoen? Dan hoor ik het graag!

Heb je altijd al een kijkje willen nemen in de telefoon van iemand anders? Dan kan dat nu! In deze nieuwe serie blogartikelen geven lezers van deze blog zichzelf bloot door de inhoud van hun telefoon met ons te delen. Maar wacht eens even.. Liset, moet je niet eerst met jezelf beginnen? Ja, misschien wel, dus.. hier volgt mijn eigen TelefoonTour!

Ik ga precies dezelfde vragenlijst gebruiken die de andere deelnemers ook allemaal krijgen… dus… Lees je verder om te zien hoe ik mijn telefoon gebruik?

Welke telefoon heb je?

Ik heb op dit moment nog een iPhone 11 Pro, de gouden variant, 256 gb (wat ja, je kunt nooit genoeg storage hebben) en geen hoesje tot grote ergernis van Chris.

Binnenkijken TelefoonTour Liset beginscherm

Wat is jouw gemiddelde schermtijd per week?

Zo rond de 40 uur per week. Het is niet zo dat ik 40 uur per week op Instagram actief ben. Dat is maar 14 uur 😉 De overige tijd besteed ik aan boodschappen doen via de app (15 min), mail verwerken (2 uur per week), foto’s bewerken (10 uur per week), whatspapp (3 uur per week), FaceTime (1 uur per week), financieel zaken regelen (1 uur per week), surfen op het internet (3 uur per week) en zo kan ik nog wel even door gaan. De 40 uur zijn zo vol!

Als je moet kiezen welke stelling het beste bij je past: Eerst je telefoon checken als je wakker wordt of Eerst je partner een kus geven.

Eerst mijn telefoon checken, sorry Chris 😉 Maar zo is het nu eenmaal. Doordeweeks staan Chris & ik op andere tijden op. Of Chris slaapt nog en dan maak ik ‘m niet wakker als mijn wekker gaat of hij is al op zijn werk. Gezellig he ;).

Hoe zou je je telefoongedrag omschrijven? Waar gebruik je jouw telefoon voor? 

Mijn telefoon is oprecht een van mijn meest belangrijkste bezittingen in het leven. Ik kan zonder mijn telefoon niet goed meer functioneren, zo afhankelijk ben ik er van geworden. Het is mijn kantoor, mijn geheugen, mijn fotoboek, mijn camera, mijn contactmiddel, mijn vermaak en zo kan ik nog wel even doorgaan. Omdat we tegenwoordig vaak alles met onze telefoon regelen, gaat de schermtijd automatisch omhoog.

Hoeveel apps staan er op je telefoon? 

Ik weet niet hoeveel apps ik op mijn telefoon heb staan. Ik probeer er wekelijks een aantal uit voor o.a. mijn blog, maar ook omdat ik het zelf interessant vind. Als ik ze niet gebruik, dan verwijder ik ze vaak meteen.

Welke apps zijn favoriet/gebruik je vaak? 

De activiteitenalp die via mijn Apple Watch gekoppeld is aan mijn telefoon gebruik ik vaak om mijn activiteit te checken. Verder gebruik ik sindskort de app Autosleep om mijn slaap te meten. Voor mijn werk en ook wel prive gebruik ik de standaard notitieapp heel veel. Dit vind ik handig omdat het is gekoppeld met mijn laptop. Ik heb zo altijd mijn notitieboekje bij me.

Welke apps gebruik je voor het bewerken van foto’s op Instagram en je stories?

Om foto’s te bewerken en content te creëren zijn de apps van Tezza, Lightroom en Over zeker mijn favoriet. De Tezza app omdat er mooie standaard filters in beschikbaar zijn én origineel omdat je ook je video’s met de Tezza app in dezelfde stijl kan bewerken.

Lightroom is mijn favoriet omdat je er zoveel mogelijkheden in hebt. Professionele fotografen gebruiken deze app al jaren, op de computer kost het best veel geld, maar op je telefoon is de app gratis en erg uitgebreid qua mogelijkheden. Ik heb er zelf een aantal presets in ontworpen waarmee ik met één druk op de knop mijn foto‘s kan bewerken.

En dan als laatste, de Over app, omdat je er stories, instaposts en andere content mee kan creëren. Er zitten mooie templates in voor je stories, maar je kunt er ook zelf creatief mee aan de slag en in de app met verschillende lagen werken. Een uitgeklede versie van Illustrator en Photoshop, als ik het zou moeten omschrijven, maar precies handig zo voor op je telefoon.

Kun je een dag zonder jouw telefoon? Met andere woorden; ben je ooit weleens offline?

Nee, ik ben zelden een dag offline. Ik zou een offline vakantie met het gezin misschien wel leuk vinden, maar dan wil ik wel foto’s kunnen maken en heel veel boeken meenemen 😉

Hoe zou je de inhoud van je telefoon omschrijven? Netjes en georganiseerd of slordig?

Speciaal voor deze foto heb ik mijn telefoon opgeruimd 😉 Ik organiseer al mijn apps in verschillende categorieën maar soms schiet het er bij in.

Binnenkijken TelefoonTour Liset overzicht apps

Wie heb je het laatst een berichtje gestuurd via Whatsapp en wat stond er in?

Een berichtje naar een vriendin van mij. Er stond in dat ik de prinsessenjurk van Mila even kwam ophalen.

Nu zijn we natuurlijk ook hartstikke benieuwd naar de laatste foto op je telefoon.. Welke foto was de laatste en wanneer is deze gemaakt?

Deze foto is zondag gemaakt tijdens onze chill/pyama dag. Mila heeft haar eigen haar gedaan. Morgen doet mama het wel als je naar schoolgaat ;).

Wil je ook meedoen?

Lijkt het je ook leuk om mee te doen? Je bent van harte welkom de vragenlijst in te vullen. Neem even contact met me op, zie meer info over mijn contactgegevens op de contactpagina!

Ps. dit artikel is niet gesponsord maar bevat wel affiliate links. Dit betekent dat als je iets besteld via één van deze links, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou trouwens niks extra’s. De inkomsten gebruik ik om apps, gadgets & producten te reviewen voor mijn lezers van deze blog. 

Liset