Leestijd: 3 minuten

Hoe verliep jullie derde week thuis? Plak jij al jouw gezinsleven het liefst achter het behang of hou je het nog wel vol? Heb je kunnen genieten van het mooie weer? Ik vertel in deze blog weer hoe onze week in quarantaine is verlopen.

Weer een week achter de rug

Er is al weer een week voorbij. Ondanks dat ik er al vanuit ging dat de maatregelen deze week verlengd werden, tel ik toch de dagen en weken af tot ik mijn ouders weer kan knuffelen en gewoon weer normaal kan afspreken met iedereen. In die zin is het fijn dat ik weer aan deze blog kan beginnen, want dat betekent dat er alweer een week op zit.

Geen wekker, geen schoolrun, geen reistijd naar kantoor

Geen wekker, geen schoolrun en geen reistijd naar kantoor resulteert er bij ons in dat we steeds een stukje later aangekleed en wel beneden zitten. Ook ga ik steeds later naar bed en werk ik ook vaak tot midden in de nacht door. Immers kom ik overdag niet altijd aan werk toe, met 2 lieve meiden thuis die ook aandacht nodig hebben en schoolwerk moeten doen. . Gelukkig vermaken de meiden zich nog erg goed en is het nog erg gezellig thuis. Super fijn, want ik besef me ook wel, dat het voor sommige kinderen toch heel moeilijk is om thuis te zijn.

TikTok is onze nieuwe verslaving

Ik kon wel wat extra humor, vermaak en uitdaging gebruiken en omdat ik steeds meer leuke TikTok filmpjes voorbij zag komen, heb ik toch ook maar (weer) een TikTok account geopend. Jezus wat is dat moeilijk zeg! Maar super leuk om samen Mila en Chloƫ Ik deed een paar jaar geleden al een poging toen het nog Musically heette, maar omdat er toen bijna geen leeftijdsgenoten op te vinden waren, heb ik de app al snel verwijderd.

Hoogtepunten van de week

Een van mijn hoogtepunten van deze week was het kijkje bij ons nieuwe huis. Wat schiet het al op! Vandaag konden we ons voor het eerst een goed beeld van de tuin vormen omdat de steigers weg waren. Ook hebben we stiekem even binnen gekeken. Er is al heel veel werk verzet. Helaas is het nog onzeker wanneer we de sleutel krijgen en doet de bouwer daar ook geen uitspraken over, maar we houden goede hoop en gaan er vanuit dat we geen extra huis moeten huren tijdens de Coronacrisis.

Een ander hoogtepunt waren alle wandelingen die ik ’s avonds maakte, soms met mijn zusje, soms met vriendinnen op 1,5 meter afstand toch nog even bijpraten en een frisse neus halen.

Soms bekruipt me een gevoel van angst

Deze blogberichten in quarantaine lijken vooral heel positief, en dat blijf ik ook graag. Maar ook ik heb zo mijn dipjes. Soms bekruipt me een gevoel van angst, iets dat ik nooit eerder zo in mijn buik gevoeld heb. Dat durf ik ook best toe te geven. Zeker met mijn medicijnen is het nog maar de vraag hoe mijn lichaam op het Coronavirus zal reageren. Ik besef me heel goed dat ik onderdeel ben van de risicogroep. Onze kinderen laten we daarom weinig buiten laten spelen. Als ze naar buiten willen, gaan we altijd met ze mee. We volgen de maatregelen op van het kabinet en halen het straks allemaal dubbel en dwars in..

Hoe ga ik om met mijn angstgevoelens?

Ik kijk minder vaak op een dag het nieuws, ik laat mijn dag er niet meer door regeren. ‘S ochtends neem ik alle belangrijke nieuwsberichten en artikelen door en zo ook de volgende dag. Ook check ik rond half 3 altijd even de update van het RIVM. Gelukkig zien we nu terug dat de maatregelen helpen..

In bizarre tijden maken we het toch gewoon gezellig

Ondanks alle nare dingen is ons motto om het in deze bizarre tijden toch gezellig te maken met elkaar. We gaan helemaal terug naar de basis van ons eigen gezin. Gelukkig zijn we allemaal nog “gezond”. Ook Chris, die dagelijks in de Supermarkt werkt, voelt zich gelukkig nog goed. Dat is toch wel het allerbelangrijkste.

Wij zijn weer klaar voor een nieuwe week! Ik hoop jullie ook? XoXo, Liset

Wil je mijn vorige quarantaine updates teruglezen?

Liset