Leestijd: 3 minuten

Klinkt misschien gek, maar de eerste quarantaine week vanwege het Coronavirus is alweer een feit en eigenlijk ook voorbijgevlogen! Ik weet niet of alle weken straks zo snel gaan en de muren zullen vast nog een keer op mij afkomen, maar het is mij alles meegevallen. Ik vertel je er graag meer over in deze blog..

Wanneer begon het voor ons?

Op donderdag 12 maart kreeg ik van mijn werkgever bericht dat we in ieder geval tot en met 31 maart niet naar kantoor konden komen. Iedereen in Nederland werd op diezelfde dag opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken. De scholen bleven echter nog open, dus op vrijdag nam ik zelf het heft in handen en besloot ik de kinderen thuis te houden van school.

Ik gebruik afweeronderdrukkende medicijnen, val onder de groep ‘kwetsbare personen’ en omdat er nog zo weinig bekend is over het virus en de rol die kinderen spelen bij het verspreiden ervan, wilde ik niet langer onnodig risico’s lopen. Op zaterdagochtend gaan we altijd naar zwemles en hoewel dat nog doorging, heb ik dat ook geannuleerd.

Zondagochtend gaan we vaak paardrijden en dat durfde ik nog wel aan. 1,5 meter in de stal is prima te doen. Bovendien geen contacten met andere kindjes en in de buitenlucht. Maandag ben ik nog even bij mijn ouders geweest. Achteraf waren deze twee dingen de laatste activiteiten voorlopig en hebben we verder niks bijzonders meer gedaan buiten de deur, op wat boodschappen en schoolwerk ophalen na.

Hoe vermaken we ons in quarantaine?

Chris is gewoon aan het werk geweest en ik blijf fulltime thuis bij de meiden. Normaal gesproken komt dit echt nooit voor, dus op de een of andere manier probeer ik daar toch van te genieten. Gelukkig is Chris halverwege de week een dag vrij, dus dat scheelt gelukkig ook! 2 dagen alleen, dan 1 dag samen en dan weer 2 dagen alleen!

Ik zag op Instagram allemaal inspirerende dagschema’s voorbijkomen, maar ik kom net verder dan een to do list in mijn Maschaplanner.

We proberen iedere dag om half 9 aangekleed beneden te zijn. Ik maak dan meestal pas een ontbijtje, open mijn mail en begin met werken. Chloë begint aan haar schoolwerk. Mila gaat zelfstandig spelen.

Afhankelijk van wat belafspraken met collega’s delen we onze dag in. Ik doe in de ochtend en in de middag wat leuks met de meiden. Zo hebben we afgelopen week armbandjes gemaakt, slijm gemaakt, samen getekend, geskeelerd, samen film gekeken en buiten in de tuin met water en speelgoed gespeeld. Tussendoor hebben Chloë en Mila ook veel op de iPad gespeeld, maar dat wil ik aankomende week minder doen omdat Chloë gister toch nekklachten heeft gekregen.

Afgelopen week stond mijn werk op #1, maar deze week draai ik het om. Onder andere vanwege de lichamelijke klachten van Chloë. Ik heb het idee dat voor mijn werk alles wat meer op de rit staat en dat ik mijn aandacht meer kan verleggen. Natuurljk mag het werk er niet onder leiden, maar omdat zoveel afspraken wegvallen verwacht ik wel veel werk te kunnen verzetten de komende dagen. Dat ik door blijf werken, is voor mij de grootste reden denk ik waarom de verveling nog niet is toegeslagen.

In aparte blogs de komende week zal ik wat handige (vermaak)tips delen voor andere moeders die werk en kinderen nu thuis moeten combineren in quarantaine.

Niet alleen maar positief

Deze blog is geschreven met een positieve insteek, maar natuurlijk hadden we ook wat vervelende momenten. Zoals de onzekerheid die dit virus met zich meebrengt voor de gezondheid van onszelf en de mensen om ons heen. Moeilijke keuzes die we hebben moeten maken om bijvoorbeeld even niet langs onze ouders te gaan met de kinderen. Zelf onze sociale contacten beperken en niet gezellig afspreken met mijn zusjes en familie. Ook loopt de bouw van ons nieuwe huis waarschijnlijk vertraging op door het Coronavirus..

Ik wil graag positief blijven, maar besef me ook dat er nu dagelijks mensen ziek worden, vechten voor hun leven of de strijd zelfs verliezen. Alle families en vrienden van deze mensen wens ik heel veel sterkte! En de patienten wens ik veel beterschap toe!

Aan de rest wil ik meegeven, volg de maatregelen op, het is voor een korte periode, please doe het en hou vol!

Hoe kijken jullie terug op deze gekke week? Volg me gezellig op Instagram als je meer van onze dagen wilt zien en… Pas goed op jezelf!

XOXO Liset

Liset