Leestijd: 2 minuten

De belangrijkste reden waarom ik ooit met dedigitalesalon.nl ben begonnen is dat ik mijn liefde voor technologie met anderen wil delen. Het internet maakt heel veel mogelijk. Met een eigen online plek kan ik mijn enthousiasme en kennis overdragen op anderen. Zo hoop ik iets terug te doen wat anderen ooit voor mij betekend hebben.

Iedereen heeft toegang, je kunt er zelf uithalen wat er in zit

Wat ik mooi vind is dat iedereen toegang heeft tot het internet. Het maakt mooie dingen mogelijk. Bijvoorbeeld moeders die thuis voor hun kinderen kunnen zorgen én vanuit huis geld verdienen door bloggen. Een nieuw vak leren zonder naar school te gaan door tutorials en heel veel oefenen. Of in contact komen met gelijkgestemden en vriendschappen over de hele wereld opbouwen. Je kunt er zelf uithalen wat er in zit. 

Je kunt er zelf uithalen wat er in zit

Wat ik aan het internet te danken heb

 Ik heb zelf ervaren hoe het is om via het internet nieuwe dingen te leren. Ik kreeg al voor mijn tiende levensjaar een computer met internet op mijn kamer. Dat klinkt nu misschien heel normaal, maar dat was in 1995 nog niet zo vanzelfsprekend. Uren, dagen, nachten achter elkaar was ik met “computeren” bezig. Ik leerde zelf photoshoppen, websites bouwen in HTML en programma’s installeren. Nu ben ik bezig met het leren van programmeren in Python. Ik kan trouwens nog wel even doorgaan met dit rijtje. Het resultaat is nu dat ik super handig ben met de computer, of iets ander digitaals. Ik draai nergens meer mijn hand voor om. Dankzij het internet (en de mensen die ooit hun kennis hebben gedeeld) heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

Wat ik met mijn digitale salon doe

Nieuwe dingen aanleren, een bedrijf opbouwen, nieuwe contacten maken, apps uitproberen en reviewen, trots mijn nieuwe aankopen of favorieten laten zien, fragmenten uit mijn leven delen en mijn creativiteit uiten. Op mijn eigen online plek, deze digitale salon, hoop ik jou in de watten te leggen met leuke afwisselende blogs. Met een vleugje tech.

Op deze manier probeer ik mijn kennis en enthousiasme ook weer over te dragen op anderen. Het idee dat ik op deze manier iets voor iemand anders kan betekenen, maakt me trots. 

Heb je een vraag of suggesties voor leuke onderwerpen waar ik over kan schrijven? Let me know! XoXo, Liset

Liset