Leestijd: 3 minuten

Mooie foto’s maken is zo makkelijk nog niet. Het kost tijd, je moet in de meeste gevallen naar een plek toe reizen, het lukt vaak niet om in één keer je idee uit te voeren, de fotograaf doet niet wat jij wil, het resultaat is niet zoals je in gedachten had of je hebt een bad hairday. 

Niet altijd is even duidelijk hoeveel werk er in een foto zit. Het leek me leuk om met jou 3 foto’s te delen waar ik best wat moeite voor moest doen. Bij iedere foto vertel ik je er meer over. 

1. Foto op schommel Kokomo beach

In Curacao heb je veel verschillende ‘instahotspots’. De schommel bij Kokomo beach is daar één van en ik wilde daar heel graag een foto maken. Het leek me zo romantisch, een schommel in de zee, maar het tegendeel was waar. Op de dag dat we deze foto maakten waaide het erg hard, de zee was wild en om bij de schommel te komen moest ik over een hele hindernisbaan aan grote stenen die best pijn deden als je je voeten er tegen aanstoot. Eindelijk bij de schommel aangekomen moest ik nog op de schommel zien te klimmen, maar die schommel was best hoog en spekglad. Tijdens het maken van de foto gleed ik er steeds vanaf en mijn ‘Instahusband’ werd ook gek want met een telefoon in een wilde zee bij al die stenen is ook het maken van de foto geen pretje. Maar, schat, als je dit leest, ik ben nog steeds super blij met het eindresultaat!

2. Foto met komkommers op onze ogen

Ik wilde van Chloë, Mila en mijzelf een echte meidenfoto. Ik had het helemaal in mijn hoofd. Een foto met alle 3 een masker op en komkommer op onze ogen. Helaas was het masker niet zichtbaar, faillure 1. Mila was op het moment dat we deze foto maakten nog best klein en kon totaal niet stil liggen met komkommers op haar ogen. faillure 2. Als de komkommers bij Mila goed lagen, bewoog Chloë en vielen bij haar de komkommers af, faillure 3. Ik kon niets doen want ja, als ik ook zou bewegen vielen bij mij ook de komkommers, dus aan Chris de schone taak om de foto te maken en de komkommers goed te leggen 😉 Na 5 minuten nog steeds geen foto. Na heel wat engelengeduld van Chris hadden we eindelijk een half geschikte foto! Zie hieronder het beste resultaat 😉

3. Foto’s met ballonnen

Ballonnen doen het altijd super goed op Instagram, maar het maken van buiten foto’s met heliumballonnen is echt voor gevorderden. Je bent echt van zoveel dingen afhankelijk. Als het te hard waait gaan alle ballonnen alle kanten op. Note to myself: check eerst de windkracht. Bovendien heb ik geen helium in huis dus als we een foto met ballonnen willen maken moeten we daarvoor altijd speciaal naar de winkel. Note to myself: zorg dat je voortaan helium in huis hebt. En zie maar eens een trosje helium ballonnen met kinderen achterin de auto te krijgen 😉 Note to myself: neem Chris mee.

Meestal maken we van Chloë en Mila fotos met ballonnen voor hun verjaardag. En deze foto hebben we samen gemaakt in het Prinsenbos in Naaldwijk. Ik ben nog steeds super blij met het eindresultaat <3.

Dit waren de 3 foto’s die ik afgelopen jaar gedeeld heb waar Chris & ik veel moeite voor hebben gedaan. Ik ben benieuwd: hoe ver ga jij voor het maken van een foto? XoXo Liset

Liset