Leestijd: 2 minuten

Ik schrijf niet heel gauw iets heel persoonlijks over Chloë maar voor deze blog maak ik een uitzondering. Puur om aan jou te laten zien hoe ik denk dat apps haar kunnen ondersteunen in haar ontwikkeling. Met deze blog hoop ik dan ook andere ouders te inspireren.

Leren is zo makkelijk nog niet

Chloë kwam vandaag onzeker thuis van school. Chloë is mijn dochter van 6, zit in groep 2 en in de gymzaal hadden zij vandaag geoefend met rekenen. Ik vermoed dat het voor een Cito-toets is, maar helemaal zeker weet ik dat niet ;). Chloë gaf dus aan bij mij dat ze verdrietig werd omdat ze sommige antwoorden niet wist.

Net als iedere ouder wil ik niet dat mijn kind huilt op school. Ik vertelde haar dat toen ik zelf een klein meisje was ook heb leren rekenen op school, dat je daarvoor juist op school zit en dat het helemaal niet erg is als je iets niet weet. Ook gaf ik haar praktische tips, bijvoorbeeld dat ze een vraag of opdracht over zou kunnen slaan en door zou kunnen gaan naar de volgende. Misschien komt dan het antwoord later, of niet.

Ik vind het belangrijk om altijd eerlijk te zijn dus ik vertelde haar ook dat ik nu ook nog iedere dag iets nieuws leer op het werk en dat je nooit oud genoeg bent om te leren.

Zou een app haar kunnen helpen in haar ontwikkeling?

Tijdens het gesprek met Chloë over het rekenen in de gymzaal bedacht ik me wel gelijk hoe ik haar zou kunnen helpen. Gelijk ben ik de App Store ingedoken om wat apps te zoeken die haar kunnen helpen bij het leren rekenen.

Ik vond de volgende apps:

  • Squla
  • Juf Jannie – Cijfers leren tellen
  • Lola’s rekentrein

Het zijn alle drie betaalde apps. Voor Squla hebben wij op dit moment een abonnement afgenomen dat maandelijks opzegbaar is, ook de app van juf Jannie heb ik gekocht.

Chloë ging meteen aan de slag

Ik vertelde Chloë dat ik wat apps had gevonden die haar in spelletjesvorm zouden kunnen helpen met het leren rekenen. Chloë was erg blij en ging heel gemotiveerd aan de slag! Ze kan hartstikke goed rekenen, vind ik! Door het spelen van rekenspelletjes kan Chloë nu zelfverzekerder worden en nieuwe vaardigheden aan leren, zoals bijvoorbeeld leren rekenen!

Het is soms best een investering, het aankopen van een app of het afnemen van een abonnement voor een app. Toch vinden Chris & ik dit wel belangrijk om te doen. Zou jij als ouder dit soort apps aanschaffen voor jouw kind en hoe denk jij dat apps kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van kinderen? Ik ben benieuwd naar jouw gedachten over dit onderwerp. XoXo, Liset 


Liset