Leestijd: < 1 minuut

Sinds 8 september is de app “Peppa Big Paintbox” beschikbaar in de Appstore. Helemaal gratis! Het is een officiële app van Peppa Big dus dat maakt het nog eens extra leuk. Hier thuis hebben we een enorme Peppa Fan (Chloë) dus we moesten die app zeker snel uitproberen.

Review

De naam van de app zegt het eigenlijk al, de app draait voornamelijk om kleuren en tekenen. Er bestaan natuurlijk al veel verschillende apps waar kinderen in kunnen kleuren en tekenen, maar het kleuren en tekenen binnen deze Peppa Big Paintbox app is helemaal in een nieuw jasje gestoken. Dit maakt de Peppa Big Paintbox erg origineel ten opzichte van andere apps die we al kenden.

Zo is het niet alleen mogelijk om met verschillende kwasten en kleuren te tekenen, maar je kunt ook bewegende elementen in je kleurplaat plaatsen zoals Peppa en haar vriendjes, haar papa en mama, modderplasjes, eendjes, taart, zeepbellen, dinosaurus, etc. Als je kind al bekend is met Peppa Big, dan zullen al deze figuurtjes en beestjes enorm herkenbaar voor hem of haar zijn!

Bovendien kun je na het plaatsen van deze bewegende elementen ook op ze klikken, dus dat maakt de kleurplaat ook nog eens interactief. Als je helemaal klaar bent kun je de kleurplaat opslaan (erg grappig en leuk om voor later te bewaren) en weer aan een nieuwe beginnen!

Natuurlijk heeft Chloë de app als eerste uitgeprobeerd. Chloe is nu bijna 3 en zij kan helemaal zelfstandig in de app aan de slag. Maar deze app is zeker ook geschikt voor jongere kinderen.

Kortom: wij zijn enorm enthousiast en raden jullie aan om deze app zeker te downloaden… We zijn benieuwd wat jullie van deze app vinden!

 

Liset