Leestijd: 3 minuten

Het moeilijkste aan een kinderverjaardag is het vinden van leuke cadeautjes. WAT moet je in hemelsnaam kopen? Mee eens? Toch heb ik de afgelopen tijd veel leuk speelgoed voorbij zien komen. Ik geef in dit artikel 5 cadeautips die voor lang speelplezier zorgen. Ook ideaal voor vermaak tijdens de zomervakantie.

Wat moet je kopen voor kinderen die alles al hebben?

Een herkenbare vraag niet? Ik herken het wanneer ik zelf voor mijn eigen dochtertjes op zoek ben naar een cadeau. Het is heel lastig om cadeautjes te kopen voor kinderen die het meeste al hebben. Dan bedoel ik natuurlijk niet letterlijk de hele speelgoedwinkel, maar van alles dat er te krijgen is hebben we vaak al een variant thuis. In mijn zoektocht naar originele, leuke cadeautjes kom ik regelmatig toch nog iets tegen šŸ˜‰ In dit artikel deel ik daarom mijn vondsten met jullie.

1. Silk clay

Silk clay is net even anders dan Playdoh. Silk clay is licht, rubberachtig, ruikt lekker en droogt vanzelf op. Je kunt er de leukste dingen mee kleien, bijvoorbeeld poppetjes of diertjes. Als het af is (en opgedroogd), kunnen de kids er vervolgens mee spelen. Ik zeg ideaal. Op mijn Instagram deel ik vaak creaties van Chloƫ. De silk clay is o.a. te koop bij Bol.com. Er is trouwens ook een foam clay variant beschikbaar van het zelfde merk. Werkt precies hetzelfde, is alleen anders van structuur.

2. Polly pocket taarpunt

Ik ben fan van Polly Pocket. Vroeger speelde ik er zelf mee en ik heb ooit nog geprobeerd wat vintage Polly Pocket’s op de kop te tikken, maar dat werd een dure grap! Sindskort zijn de Polly Pockets in nieuwe stijl (lees 2019) weer beschikbaar. Ik vind de taartpunt heel erg leuk, zeker om cadeau te geven!

3. Lol surprise poppetjes

Als ze bij mij ergens veel mee spelen, dan is het met L.o.l. surprise. Vooral in bad en buiten op een warme zomerdag kunnen Chloƫ en Mila zich daar uren mee vermaken. We hebben na weet ik het hoeveel ballen nu veel verschillende poppetjes, kleertjes, flesjes en andere accessoires. Andere kindjes spelen er bij ons trouwens ook graag mee.

4. Mooie, hoogwaardige kleurpotloden

Oke, ik geef toe, het is een investering, maar kleurpotloden van zeer mooie kwaliteit zijn echt de moeite waard. Ik bedoel dan niet de kleurpotloden die je overal kunt kopen. ChloĆ« en Mila tekenen graag, maar ik ben altijd aan het worstelen met kleurtjes die niet goed kleuren of punten die steeds afbreken. Onze ouders (zowel mijn eigen ouders, als Chris z’n ouders) hebben geĆÆnvesteerd in hele mooie kleurpotloden die heel fijn kleuren. Scheelt zoveel frustratie en voor het kind des te leuker, want het kleurt fijner en het resultaat is mooier. Deze kleurpotloden staan bij mij voor ChloĆ« en Mila nog op het verlanglijstje voor deze zomervakantie. Bij ons in de speelgoedwinkel kun je ze trouwens los kopen voor ā‚¬1,95 per stuk. ChloĆ« en Mila mogen dan zelf wat kleuren uitzoeken.

5. Teken- en stickerspullen

Als je mooie kleurtjes hebt, dan heb je natuurlijk ook leuke teken en stickerspullen nodig. Wij kijken vaak ter inspiratie de filmpjes van Jill van Zappelin met elkaar en gaan daarna altijd lekker met z’n 3en aan de slag. Hieronder heb ik een aantal spullen opgezocht die ChloĆ« en Mila veel gebruiken. Het reusable stickerboek van Melissa en Dough ken je misschien nog niet, het is er ook in verschillende varianten (ook voor jongens). Erg leuk omdat je de stickers meerdere keren kunt gebruiken. Lege tekenvellen (iets harder karton) zijn ook handig om altijd in huis te hebben.

Wat vond je van deze cadeautips?

Ik hoor graag wat je van deze cadeautips vond! Waren ze nuttig? En vielen ze in de smaak? Ik hoor het graag! Wil je cadeautips met mij delen? Volg me dan op http://www.instagram.com/lisetverschoore. Vond je dit artikel interessant? Bekijk dan mijn review van het Twisty Petz armbandje, ook dat is een betaalbaar cadeautje voor een meisje in deze leeftijdscategorie.

Ps. dit artikel is niet gesponsord maar bevat wel affiliate links. Dit betekent dat als je iets besteld via Ć©Ć©n van deze links, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou trouwens niks extra’s. De inkomsten gebruik ik om apps, gadgets & producten te reviewen voor mijn lezers van deze blog. 

Liset