Leestijd: 3 minuten

Met de bewegingssensoren van Philips Hue gaan je lampen automatisch aan als ze beweging zien. Het is ontzettend handig en wat mij betreft een musthave in ieder huis. Ik kan niet meer zonder. In dit artikel vertel ik je alles over de bewegingssensoren van Philips Hue. Ik vertel op welke plekken wij in huis bewegingssensoren hebben en hoe je ze kunt instellen.

Lees je deze blog voor het eerst? Dan is het handig om te weten dat ik meer artikelen over Philips Hue heb geschreven, onderaan dit artikel vind je alle links.

Wat is een bewegingssensor van Philips Hue?

Met de bewegingssensor van Philips Hue kun je de verlichting zo instellen dat zij automatisch aangaan als zij beweging zien. Je hangt de sensor op een strategische plek en met de app van Philips Hue regel je de instellingen en koppel je de lamp(en) aan de sensor.

Philips Hue bewegingssensor

Bewegingssensor voor binnen?

Vaak ken je de bewegingssensor voor verlichting buiten wel, een lamp gaat automatisch aan als je aan komt lopen, maar binnen in huis kiezen minder mensen voor bewegingssensoren. Wij hebben de bewegingssensoren van Philips Hue op drie verschillende plekken in huis. De voordelen:

  • het is gemakkelijk, je hoeft niet zelf een lamp aan te doen, de lamp gaat vanzelf aan als je aan komt lopen
  • het bespaart energie, want de lamp gaat ook automatisch uit als hij geen beweging meer ziet
  • het is hygiënisch
  • in de nacht raak je niet verblind bij een toiletbezoek
philips hue bewegingssensor

Wat is er zo handig aan de bewegingssensor van Philips Hue?

Koppelen aan iedere gewenste lamp

De bewegingssensor van Philips Hue kun je koppelen aan iedere Philips Hue lamp.

Overal in huis te bevestigen

Hij werkt op batterijen, is volledig draadloos en daardoor te gebruiken in het hele huis. Zet de sensor op een plank of kast, bevestig hem met aan de muur of het plafond, of plaats hem op een magnetisch oppervlak.

De sensor herkent daglicht

De Hue bewegingssensor heeft een geïntegreerde daglichtsensor, die checkt of er nog voldoende daglicht is, zodat lampen pas aangaan wanneer je ze nodig hebt. Als je wilt dat ze eerder aangaan, kun je zelf in de Philips Hue app de lichtgevoeligheid van de sensor aan te passen.

Op welke plekken in huis hebben wij de bewegingssensoren?

Wij hebben op drie plekken in huis de bewegingssensor van Philips Hue, namelijk:

  • in de garage
  • in de hal beneden
  • in de wc

De bewegingssensor in de garage is ontzettend handig omdat daar een extra koelkast staat, onze voorraadkast en onze wasmachine en droger. Je loopt al gauw met de boodschappen of de wasmanden de garage binnen, je hoeft geen extra handeling te verrichten om de lampen aan te zetten.

In de hal beneden is de bewegingssensor ook handig, zeker in de winter, als je thuis komt uit het werk hoef je niet te zoeken naar het lichtknopje. Zodra we de voordeur open doen gaat de lamp meteen aan. Ook als we ’s avonds via de trap in de hal naar boven lopen hoef ik geen licht meer aan te doen. De lamp in de hal verlicht ook voor een groot deel de trap naar boven.

En.. de bewegingssensor in de wc spreekt voor zich. Niemand hoeft meer op het lichtknopje in de wc te klikken, sterker nog, we hebben daar geen lichtknop en dat is een stuk hygiënischer. Bovendien kun je de sensor zo instellen dat hij ’s nachts niet al te fel gaat branden, waardoor je ogen ook niet verblind worden

Hoe hebben wij de bewegingssensoren in ons huis bevestigd?

Zelf hebben wij een stalen constructie in de muren, waardoor we de bewegingssensor in de gang met een magneet op de muur konden plaatsen. In de wc staat de bewegingssensor nog even tijdelijk op de verhoging achter de wc, op termijn wil ik deze ook aan het plafond bevestigen en in de garage staat de bewegingssensor op de koelkast. Dat bleek een handige plek omdat vanaf die hoek elke beweging in de garage kan worden geregistreerd.

Wat heb je nodig als je zelf de bewegingssensor wilt gebruiken?

Meer lezen over Philips Hue?

Tot zo ver alles dit artikel over de bewegingssensor van Philips Hue. Zoals al eerder gezegd, ik kan niet meer zonder. We gebruiken de sensoren optimaal.

Liset