Leestijd: 3 minuten

Het geheugen van je telefoon is vol. Net nu je een foto wilt maken of een nieuwe software-update op je telefoon moet installeren. De volgende keer een telefoon kopen met een groter geheugen is een optie, maar er zijn andere (betaalbare) oplossingen. Zoals de Sandisk Flashdrive.

Een snelle oplossing voor een volle telefoon

We maken veel foto’s en video’s, en we ontvangen er ook een hoop. Binnen no-time is je telefoon vol en past er niks meer bij. Ik ergerde me steeds zo aan de melding dat de opslag op mijn telefoon vol was, dat ik koos voor telefoon met een groter geheugen.

Natuurlijk is het kopen van een telefoon met een groter geheugen een oplossing, maar eigenlijk stel je daarmee het probleem iets verder voor je uit. Er komt een dag dat ook deze telefoon vol staat. Wekelijks je telefoon opruimen is een betere oplossing.

Ik zocht al lange tijde naar een handige, snelle en gemakkelijke app en gadget, waarmee je zonder veel gedoe toch gauw foto’s en video’s kunt ordenen en weer ruimte vrijmaakt op je telefoon.

Toen ik benaderd werd om de Sandisk Flashdrive te reviewen, besloot ik gelijk op het aanbod in te gaan. Hieronder lees je mijn bevindingen.

Wat is de Sandisk Flashdrive en wat kost het?

De Sandisk Flashdrive van Sandisk is een kleine, externe harde schijf in de vorm van een USB-stick. Je hebt de Flashdrive in verschillende varianten voor Android of iPhone. Voor deze review koos ik voor de Sandisk iXpand Flash Drive van 32 gb, bij Bol.com te koop voor €35,90.

Waar heb ik tijdens de review opgelet?

Ik vind het ordenen van foto’s en video’s altijd veel tijd in beslag nemen en altijd gedoe. Dat geldt ook voor de mapjes op mijn computer en mijn bureaublad. Wil ik een product als dit kunnen gebruiken? Dan moet het handig, gemakkelijk en snel in gebruik zijn. Niet teveel poespas, maar gewoon doen wat ie moet doen.

Wat vind ik van deze oplossing voor een vol geheugen op je telefoon ?

Ik ben super enthousiast! Ten eerste kun je de Flashdrive dankzij zijn handige formaat overal mee naar toe nemen en waar je ook bent, foto’s en video’s van je telefoon naar de harde schijf verplaatsen. Ten tweede is de Flashdrive heel gemakkelijk en snel in gebruik. Precies wat ik zocht.

Hoe werkt de Flashdrive?

Zonder de gebruiksaanwijzing te lezen haalde ik de Flashdrive uit de verpakking en stopte ‘m in mijn telefoon. De Flashdrive werd door mijn iPhone meteen herkend. Er verscheen een melding dat ik een app moest downloaden. Binnen een aantal seconden na het downloaden van de app kon ik de Flashdrive al gelijk gebruiken!

Ik sloeg de uitleg in de app over en besloot meteen om wat foto’s en video’s uit mijn filmrol te verplaatsen naar de Flashdrive. Ik maakte daarbij ook een nieuwe map aan zodat alle foto’s die ik in die map wilde netjes bij elkaar zijn opgeslagen! Na het verplaatsen vroeg de app of ik de foto’s en video’s ook wilde verwijderen van mijn telefoon. Erg handig, want zo maak je gelijk ruimte vrij.

De Flashdrive kun je ook gebruiken op jouw computer. Het werkt hetzelfde als een harde schijf. Je kunt de Flashdrive dus ook gebruiken om foto’s en video’s van je telefoon naar je computer te verplaatsen.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van de Flashdrive?

De Flashdrive is er in twee varianten voor iPhone en voor Android. Kijk dus voor welke telefoon je de Flashdrive wilt aanschaffen.

Wil je de Sandisk iXpand Flashdrive voor een iPhone winnen?

Volg me dan op instagram, via http://www.instagram.com/lisetverschoore en laat een berichtje achter op de foto die bij deze blogpost hoort. Je kunt tot en met 13 december meedoen! Volgende week zaterdag op 14 december, maak ik de winnaar bekend.

Ps. dit artikel is gesponsord en het artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als je iets besteld via één van deze links, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou trouwens niks extra’s. De inkomsten gebruik ik om apps, gadgets & producten te reviewen voor mijn lezers van deze blog. 

Liset