Leestijd: 4 minuten

Ik ontving deze maand de Sandisk Ixpand Wireless Charger Sync om te testen en er voor jullie een review over te schrijven.

Sandisk Ixpand Wireless Charger Sync review

Wat is de Sandisk Ixpand Wireless Charger Sync?

De Sandisk Ixpand Wireless Charger Sync is een draadloze oplader en opslag in één. De opslaggrootte is per apparaat verschillend. Je kunt kiezen uit 64, 128 of 256 GB. Zelf heb ik de versie van 128 GB.

Het is zowel geschikt voor Android als iPhone.

Je kunt de Sandisk Ixpand Wireless bij Amazon kopen.

Hoe werkt het apparaat?

De draadloze oplader en opslag van Sandisk werkt super snel. Meteen nadat ik de Ixpand Wireless uit de verpakking had gehaald en mijn telefoon erop legde, begon het al met opladen.

Wil je de opslag gebruiken? Dan is het handig om de bijpassende app te downloaden. Op de achterkant van het apparaat staat een QR code die je kunt scannen om naar de appstore te gaan. Vervolgens start een installatiemenu, met per stap een korte heldere uitleg.

Om de oplader ook als opslag te gebruiken moet je verbonden zijn met het wifi-netwerk. Het apparaat kan alleen met een 2.4 ghz draadloos netwerk verbinding maken. In het menu kun je aangeven welke data van je telefoon je zou willen overzetten naar de opslag.

Wat zijn mijn ervaringen?

Het ontwerp

Het uiterlijk van de oplader is prachtig. Het staat mooi op een tafel of bureau. Ik hou van de witte, frisse kleur. Ik vond het wel verassend dat het apparaat een gewone stekker nodig heeft.

Het opladen

Mijn ervaringen met het opladen zijn wisselend. Zonder hoesje gaat het opladen over het algemeen beter. Ik heb zelf een wat dikker hoesje van Ideal of Sweden en moet de telefoon af en toe schuin leggen zodat er verbinding met de oplader ontstaat. Zonder hoesje maakt de telefoon sneller contact, maar mijn hoesje gaat niet makkelijk van mijn telefoon en ook zonder hoesje heeft het apparaat niet altijd contact om op te laden. Als het paarse lampje knippert, weet je dat de telefoon wordt opgeladen. Een tip is om daar goed op te letten. Ook moet de telefoon goed in het midden liggen.

Ondanks dat de telefoon niet altijd goed verbinding maakt met de oplader mét hoesje, vind ik het toch een fijne oplader. Ik gebruik de oplader op mijn werkplek, mijn werktelefoon was vaak leeg toen ik deze oplader nog niet had, maar nu ik een oplader op mijn bureau heb liggen en opladen zo laagdrempelig gaat, merk ik hoe handig het is. Je hoeft niet eerst de telefoon in de oplader te doen en hebt de telefoon toch binnen handbereik op je bureau.

Opladen en tegelijkertijd back up maken in de nacht

Ik heb het opladen zowel overdag als ’s nachts getest. De gedachte dat je telefoon én oplaadt én een back up maakt naar een harde schijf is natuurlijk ideaal. Zeker omdat je je telefoon in de nacht ook niet nodig hebt en er genoeg tijd is om een back-up te maken.

De nacht dat ik de oplader testte (nog zonder back up) was mijn telefoon in de ochtend niet 100% opgeladen. Mijn man gaf aan dat de kamer steeds opnieuw verlicht werd, als mijn telefoon weer opnieuw verbinding kreeg met de oplader.

Het maken van de back-up

Het maken van de back up is erg simpel. Je kunt via de app aangeven waar je precies een back up van wilt maken. Je hebt wel de app nodig om van de back-up functie gebruik te maken. Ik voerde een eerste probleemloze test uit met het back-uppen van mijn contacten. Dit verliep soepel en snel.

Sandisk Wireless Charger Sync

Vervolgens koos ik voor het back-uppen van één fotoalbum, ook dat verliep goed. Als je de telefoon weer nodig hebt, terwijl het met een back-up proces bezig is, kun je de telefoon eraf halen. Het back-uppen stopt dan, als je de telefoon weer teruglegt gaat het back-up proces weer verder waar het gebleven was.

Tijdens een back-up kun je de telefoon nog gebruiken. Het proces gaat op de achtergrond verder. Het apparaat maakt geen complete back-up van de telefoon. Je kunt alleen kiezen uit contacten, foto’s en video’s.

Je kunt met meerdere gezinsleden de oplader gebruiken en profielen aanmaken. Goed om te weten is dat zowel de telefoon als de Sandisk Ixpand Wireless Charger via de app verbonden moeten zijn met een 2.4. ghz netwerk om het back-up proces in gang te zetten.

Om de back-up weer over te hevelen naar een computer is een aparte kabel nodig. Ook het overzetten van de inhoud naar een computer verloopt traag. Persoonlijk vind ik het niet altijd nodig om alles van een back-up locatie over te zetten naar een computer. Dit zou ik alleen in geval van nood gebruiken. De snelheid is dan een minpunt, maar ik heb het er dan wel voor over om er langer op te wachten.

Samenvatting

Voordelen

  • Automatisch back-uppen van foto’s, video’s en contacten tijdens het opladen (zonder extra handeling)
  • Design van het product
  • Snelle draadloze oplader

Nadelen

  • De oplader maakt niet altijd contact met de telefoon
  • Je hebt een aparte kabel nodig om van het apparaat foto’s, video’s en contacten over te brengen naar een computer
Liset