Leestijd: 3 minuten

Wil je een eigen website, webshop of blog? Het maakt niet uit wat je online wilt beginnen, foto’s heb je altijd nodig. In deze blog geef ik je 5 handige tips en deel ik één van mijn adresjes.

Foto’s maken je website

Vroeger bestonden websites alleen uit tekst. Tegenwoordig is visuele content niet meer weg te denken van het world wide web. Door statistieken te volgen kwamen website eigenaren er achter dat bezoekers maar kort op een website verblijven. Het is algemeen bekend dat mensen pagina’s scannen met hun ogen, niemand leest alles letter voor letter. Dankzij foto’s en beelden krijgen bezoekers gauw een indruk. Als je zorgt dat het er aantrekkelijk uit ziet, blijven bezoekers langer op jouw website en wekt het vertrouwen.

Afbeeldingen, je hebt er nooit genoeg

Op Instagram, Facebook en andere social media kanalen, op je website, in presentaties of in een zogenoemde mediakit, je kunt (en moet) op zoveel plekken foto’s gebruiken om jouw verhaal te vertellen. Je hebt er nooit genoeg!

Als je zorgt voor aantrekkelijke plaatjes op jouw website, dan zijn bedrijven en merken sneller geneigd om met jou samen te werken. Heb je een webshop? dan gaan klanten ook sneller over tot een aankoop.

Twee ingrediënten voor een succesvolle website

Ik heb al veel verschillende websites gemaakt, voor mijzelf, een aantal bedrijven en voor de Rijksoverheid. Het mooie aan het opstarten van een website is dat je letterlijk van scratch af aan kunt beginnen. Aan jou de taak om deze online plek te vullen. Hoe krijg je deze plek gevuld?

 • Juist ja, met teksten en beelden

5 tips voor beelden op jouw site

 1. Gebruik geen gratis stock foto’s, maar maak ze zelf!
  Het klinkt misschien aantrekkelijk omdat je zelf niet aan de slag hoeft te gaan, maar de meeste gratis stock foto’s staan ook op talloze andere websites. Eigen beelden maken jouw website uniek!
 2. Laat met de foto’s het onderwerp van jouw website zien!
  Ben je een beautyblogger? Maak dan vooral foto’s van beautyitems en van jezelf achter een spiegel of met een make up brush in je hand. Heb je een interieurwebwinkel? Kies dan voor interieurfoto’s.
 3. Zorg dat de foto’s bij elkaar passen!
  Check maar eens de foto’s op de homepage van deze website. Over deze foto’s heb ik echt nagedacht wat ik wilde uitstralen. Ondanks dat de foto’s op verschillende plekken zijn genomen passen ze toch goed bij elkaar.
 4. Maak de foto’s in hoge kwaliteit!
  Korrelige beelden ogen niet professioneel, als deze niet zo bedoeld zijn. Gebruik een nieuwere telefoon met mooiere camera of schakel de hulp in van een professional.
 5. Start met ongeveer 10 foto’s.
  Als je een website begint, zorg wel dat je er ongeveer 10 hebt. Deze 10 foto’s kun je dan gebruiken op verschillende pagina’s van jouw website.

Speciaal voor jou

Alle foto’s die je op de homepage ziet, heeft Irene Putting voor mij gemaakt. Irene Putting is fotografe en maakt hele mooie plaatjes. Haar potfolio is prachtig en ik vond het erg fijn om bij haar voor de lens te staan. Ik voelde mij bij haar op mijn gemak en bovendien gaf ze super fijne tips.

Wil je ook zulke mooie foto’s? Zowel te gebruiken voor jouw website en/of social media kanalen? Plan dan met Irene een fotosessie in! Als je haar laat weten dat je via mij komt, krijg je 25% korting op een shoot van een uur. De shoot is dan €93,- exclusief BTW in plaats van €125 exclusief btw.

Serie artikelen over het opstarten van je eigen website

Wist je dat ik een serie artikelen schrijf over het starten van jouw eigen website? Check ook eens de andere artikelen die nu al online staan:

Ik hoop dat je deze tips nuttig vond om te lezen. Heb je een vraag? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram en stel ‘m daar gerust. Tot het volgende artikel in deze reeks!

Liset