Leestijd: 2 minuten

Moet je altijd online zijn? De bedenker van de app whitespots vindt van niet. Hij bedacht de app whitespot. Offline zijn wordt steeds meer een luxe. Via deze app kun je bekijken op welke plekken bij jou in de buurt geen netwerken beschikbaar zijn. Met de whitespot app kun je dus afreizen naar de offline wereld. 

Mijn huis was vorige week één grote whitespot

Ik kan heus wel even zonder internet, maar vorige week toen donderdagavond plots het internet uitviel besefte ik me weer hoe afhankelijk ik van het internet ben geworden. Mijn hele huis was één grote whitespot. Dit betekende dus: geen internet en televisie en de monteur had pas tijd om zaterdag langs te komen. Als er één ding is waar ik spontaan chagrijnig van wordt…. Geen internet = crazy Liset. Dat was vroeger al zo dus wat dat betreft ben ik niks veranderd. En ik was niet de enige, Chloë kon geen filmpjes kijken op YouTube, Mila geen Bumba via de Chromecast op de tv (überhaupt geen tv), geen muziek, geen internet, niet thuiswerken, niks, het was echt weer even wennen en een andere manier van leven.

Internet of things? Zonder internet kom je van een koude kermis thuis

In de toekomst worden we alleen nog maar meer afhankelijk van het internet, en ik bedacht me vorige week hoe dat zou moeten zijn als je dan alleen maar slimme apparaten zoals een koelkast, deurslot, wasmachine, droger, lampen in huis hebt (InternetOfThings)? Zonder internet is dat dus helemaal niks. En dan wordt je echt niet vrolijk, als jouw leverancier pas een paar dagen later een monteur kan langssturen.

Vrijwillig naar een plekwhitespots app screenshot zonder netwerk afreizen is wat anders

Vrijwillig naar een plek zonder netwerk afreizen vind ik wat anders. Dan kies je er bewust voor om even niet connected te zijn. En dan is de whitespot-app echt een hele mooie uitvinding! Je kunt precies zien op welke afstand je, je bevindt van een netwerkloze plek (62 km voor mij) en met een routeplanner brengt de app je er meteen naar toe! Bovendien brengt de app alle whitespots ter wereld in kaart. Ook kun je kiezen hoeveel netwerken
er om je heen bevinden (met bijpassende geluiden) en wat de app ook nog eens bijzonder maakt, is dat je ‘m kunt koppelen aan een virtual reality bril.

Ik denk wel dat het klopt dat offline zijn steeds meer een luxe wordt, maar ik zou die dan alleen willen opzoeken als het mezelf uitkomt. In het dagelijkse leven kan ik namelijk niet meer zonder internet, wat jij? 

Liset