Leestijd: 4 minuten

Uren in de auto of in het vliegtuig met huilende en verveelde kids: met deze top 5 van apps voor kinderen is dat verleden tijd. Als je op ziet tegen een (lange) reis met kinderen, dan kun je deze app-tips zeker goed gebruiken. Ik kan mijzelf inmiddels een ervaringsdeskundige noemen, omdat we al drie keer met mijn dochtertjes Chloë en Mila naar Curacao zijn geweest en alle keren is het zó goed gegaan in het vliegtuig. Deze apps werken natuurlijk net zo goed in de auto, thuis, of waar dan ook. 

Naast ieder uur een klein cadeautje geven (extra tip;)) download ik altijd nieuwe apps voor Chloë en Mila zodat die voor het eerst uit kunnen proberen in het vliegtuig. Vanwege het leeftijdsverschil tussen mijn dochtertjes deel ik mijn top 5 in twee categorieën. Het zijn apps die Chloë (5 jaar) en Mila (2 jaar) heel erg leuk vinden. Sommige apps zijn gratis, maar de meeste apps heb ik aangekocht omdat ik een hekel heb aan gratis apps vol reclame en pusherige pop-ups.

Top 5 voor peuters (2-4)

 1. Toto de schildpad van Dr Panda
  Toto is een schattige schildpad die net uit zijn ei is gekomen. Je kunt met deze schildpad spelen, hem eten geven, in bad doen, etc. Hij geeft zelf aan wat hij wil en reageert bijna op alles. De app kost 4,49 en is verkrijgbaar in de Appstore van Apple en Google Play voor android.
 2. Silly billy
  Silly Billy is een schattige schaap waarvan je het haar kunt verven, stylen, knippen, scheren, wassen en drogen zoals jij dat wilt. Ook kun je Silly Billy aankleden en eten geven. Vooral de kauwgom is favoriet bij Mila. Silly Billy blaast dan een kauwgombel en Mila maakt die vervolgens kapot, waardoor zijn hele gezicht onder de kauwgom zit 😉 Lol en succes gegarandeerd ;). De app is gratis en beschikbaar in de Appstore van Apple en Google Play voor android.
 3. Vliegveld van Dr Panda
  Met de Dr Panda airport app kun je jouw peuter goed voorbereiden op een vliegreis en de “drukte” op een vliegveld. Door de douane, paspoorten stempelen, met de koffers langs de beveiligingspoortjes, gevonden voorwerpen opsporen, naar de juiste gate toe, zorgen dat de bagage bij de juiste gate terecht komt en vliegtuigen helpen landen. De app is erg leerzaam en leuk, zowel voor meisjes als voor jongens. De app kost 3,49 en is beschikbaar in de Appstore van Apple en Google Play voor android.
 4. Circus Slaap Lekker app
  De circus slaap lekker app is een ideale app voor de allerkleinsten. De app is niet alleen handig voor op reis, maar ook voor het slapen gaan overdag of in de avond thuis. Een uil leest een verhaaltje voor en jouw kindje krijgt de opdracht om alle circusdieren naar bed te brengen door het licht uit te doen of de kaasjes uit te blazen. Prachtige kleuren en animaties. Waarschuwing: Je valt er zelf ook van in slaap 😉 De app kost 3,49 en is beschikbaar in de Appstore en Google Play voor android.
 5. Pepi House
  In de app kan je van alles ontdekken in een normaal huishouden, je kunt op alles in de app klikken (van vissenkom tot koelkast), door verschillende ruimtes in het huis wandelen (denk aan de babykamer, de keuken, de tuin, garage, etc.) en met verschillende karakters (opa, oma, papa, mama) spelen. Eten maken in de keuken is favoriet hier. De volledige versie van de app kost 3,49, maar je kunt ook eerst de gratis versie uitproberen om te kijken of jouw kindje het leuk vindt. 

Top 5 voor kleuters (4-6)

 1. AR Dragon
  Dit spelletje kun je alleen downloaden als je een iPhone X hebt! Het is het eerste spelletje dat gebaseerd is op Augmented Reality dat Chloë echt heel erg leuk vind. Het draakje komt uit een ei en vervolgens kun je het draakje, waar je ook bent, ergens in dezelfde ruimte als waar je jezelf bevindt, neerzetten. Vervolgens kun je het draakje eten geven en met hem spelen. Daarmee verdien je punten waarmee je meer andere speeltjes en ander eten kunt verdienen. Iedere dag groeit het draakje meer en meer. Chloë heeft het spelletje heel veel gespeeld samen met haar vriendje op vakantie en zo konden wij rustig uit eten ;). De app is gratis en beschikbaar in de Appstore.
 2. Netflix
  Via de Netflix-app kun je series (of losse afleveringen) downloaden naar jouw iPhone of iPad. Als je dit voor de reis doet, dan kun je de series zonder wifi of internetverbinding via de Netflix-app bekijken als je onderweg bent. Dit is niet alleen een leuke tip voor Chloë, maar ook voor jezelf of voor de allerkleinsten. De app is gratis, een Netflix abonnement begint bij 7,99 euro per maand.
 3. My Little Pony runners
  Chloë is fan van My Little Pony op Netflix, maar ook deze runners app is een succes. Het lijkt eigenlijk op Super Mario, maar dan de My Little Pony versie. Je kunt in de app heel veel aankopen doen, maar dat heb ik eigenlijk niet gedaan omdat je in zulke apps bezig blijft met het aankopen van punten en nieuwe karakters. Chloë speelt het vaak en kan er goed mee overweg. De app is gratis en beschikbaar in de Appstore en Google Playstore voor android.
 4. Pepi Super Store
  De Pepi Super Store is vergelijkbaar met Pepi House app alleen dan is het een grote shoppingmall, met kledingwinkels, haarsalons, eetgelegenheden en muziekcafe’s. Je kunt fruit in de fruitmachine gooien, ijsjes maken, muziek maken, naar de kapper gaan, etc. Zowel Chloë als Mila spelen graag in deze app. De volledige versie van de app kost 3,49, maar je kunt ook eerst de gratis versie uitproberen om te kijken of jouw kindje het leuk vindt.
 5. Hoopa city 2 Dr Panda
  In de Hoopa city 2 app kun je zelf jouw eigen stad bouwen. Met huizen, wegen, water, natuur, etc. Door bepaalde combinaties te maken van verschillende elementen (bijv. 4 stenen) creëer je nieuwe dingen in de stad. Denk aan een winkelgebied, een strand of natuur. Er is een dag- en nachtmodus.  Sim city maar dan voor kleuters ;). De app is erg uitdagend. De app kost 3,49 en is beschikbaar in de Appstore en Google Playstore voor android.

Heb jij nog leuke tips voor apps voor kinderen? 
Let me know!

XoXo

Liset