Leestijd: 2 minuten

Video’s met een vintage look: op Instagram kom je het heel veel tegen. Vintage is hot. De vintage designer bags, interieuritems en foto’s met een vintage look vliegen je op Instagram om de oren. In de Instagram-app kun je helaas nog geen video’s opnemen met een vintage-look, maar er zijn wel een aantal apps die je kunt gebruiken om vintage video’s mee op te nemen en later te uploaden in Instagram. Speciaal voor jullie heb ik een top 3 gemaakt <3. 

Top 3

1. RAD VHS CAM (gratis, maar uit te breiden naar een premium versie voor 4,99 dollar per week, omgerekend 4 euro per week)

Ik hou heel erg van deze app! Zet je geluid van je telefoon aan als je de app wilt gebruiken, want de geluiden in de app zijn super cool en doen me denken aan een vintage computer spelletje. Het grootste voordeel van deze app vind ik dat je in drie formaten video’s kunt opnemen. Een formaat voor een video die perfect past in je feed, maar ook het formaat van een instastory. In de gratis app kun je kiezen uit 7 verschillende vintage-effecten. Video’s die je opneemt met deze app krijgen gegarandeerd ‘de vintagelook’ met de wel bekende datum en tijd in de linkerhoek.

2. VHS CAM (gratis, maar uit te breiden naar een premium versie 19,99 euro per jaar)

De gratis versie van deze app heeft iets minder functies dan de RAD VHS CAM. Bijvoorbeeld 2 vintage-effecten en ook je video kun je een video maar in 1 formaat opnemen. Om alle functies in de app te unlocken, moet je de app uitbreiden naar een premium versie. Je kunt dan onder andere muziek aan je video’s toevoegen, maar ook bestaande, eerder opgenomen video’s importeren. Het is voor 19,99 euro per jaar een betaalbaar alternatief in vergelijking met de RAD VHS Cam.

3. GLITCH (gratis, maar uit te breiden naar een premium versie voor 4,99 euro per week)

Met glitch-effects kun je ook een vintage vide creëren en daarom wil ik deze app ook graag met jullie delen. Je hebt allerlei verschillende soorten glitches: geometrische, horizontale en vierkante. In deze app vind je ze allemaal! Vanuit de app kun je video’s met dit effect opnemen en bestaande video’s vanuit je filmrol bewerken. Bovendien kun je de instellingen van de glitch-effecten zelfs nog handmatig aanpassen. Er is een premium versie, maar ik vind dat de gratis versie ook al heel compleet om mee te experimenteren!

 

Zelf vind ik de vintage-stijl super tof. Wie mij (af en toe) volgt op YouTube, weet ook dat ik vaak mijn vlogs in deze stijl bewerk. Ik raakte geïnspireerd om deze blogpost te schrijven bij Strandtent de Pit. Ligbedden in rood-witte retrostijl, oranje stoelen, vintage kleden en ander meubilair en zelfs vintage speelgoed voor de allerkleinsten, het was de inspiratiebron voor deze 3 tips. De foto bij deze blogpost maakten we daar. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en vergeet me niet te raggen in jullie mooie vintage Instastories. 

XoXo,

Liset

Liset