Leestijd: 2 minuten

Op mijn Instagram plaatste ik laatst een foto met een bewegende stoomwolk boven mijn thee. En wat gebeurde er daarna? Mijn mailbox overspoelde met vragen over hoe ik dat had gedaan. Jij kan dit ook dus lees gauw verder.

Bewegende instagramfoto videotutorial

In deze video leg ik je stap voor stap uit hoe je een bewegende instagram foto maakt met de app Lumyer. Je kunt de video hier bekijken (als je geen tijd hebt om nu de video te bekijken, scroll dan naar beneden voor een kleine uitleg):

WELKE APPS IK GEBRUIKTE VOOR DEZE FOTO

Lumyer

De app waarmee je een animatie aan een foto kunt toevoegen is Lumyer. Ik gebruikte in Lumyer de optie Smoke-White om een stoomwolk toe te voegen aan mijn thee, maar in de app staan nog heel veel animaties die je aan een foto kunt toevoegen. Lumyer is dus een app waarmee je iets extra’s aan je foto kunt toevoegen maar je moet vooraf wel eerst een foto maken.

Extra apps

Om tot het hetzelfde eindresultaat voor een bewegende foto te komen als ik, moet je naast Lumyer de volgende apps gebruiken:

  • VSCO
  • Afterlight

In de video laat ik heel snel zien hoe ik de andere apps heb gebruikt, maar als je graag een uitgebreide tutorial wilt, laat het dan even weten in een berichtje hieronder deze post, dan kan ik daar een aparte tutorial van maken!

3 ANDERE IDEEËN VOOR BEWEGENDE INSTAGRAMFOTO’S

Ik wil graag meer bewegende foto’s maken en heb de volgende drie ideeën die ik de komende tijd wil uitwerken, een foto met:

  1. vliegende vlinders: I’ve got butterflies in my stomach when I look at you  (is inmiddels gemaakt, check mijn insta)
  2. bewegende ballonen
  3. een kaars op een taart

Hopelijk heb ik je met deze post geïnspireerd om zelf te experimenteren met bewegende Instagramfoto’s. Als je een foto maakt, vergeet je me (als dank) dan niet te taggen? 

XoXo

Liset