Leestijd: 3 minuten

#ihavethisthingwithapps is één van mijn zelf verzonnen hashtags op Instagram waar ik vaak apptips deel. In deze Coronacrisis zijn een aantal apps wat mij betreft onmisbaar. Ik deel ze in deze blog! Vul jij het lijstje aan?

Apps zijn een belangrijk middel voor vermaak, maar ook om up to date te blijven en contact te onderhouden met jouw dierbaren. Al deze elementen zijn belangrijk in deze moeilijke tijd. Ik deel mijn meestgebruikte apps tijdens deze Coronacrisis.

Foto by Irene Putting

Mijn 10 onmisbare apps in de Coronacrisis

1. Whatsapp

Via Whatsapp onderhoud ik dagelijks contact met mijn familie en vrienden. Deze app is voor mij al onmisbaar, maar helemaal in deze tijd. De Coronacrisis brengt ook positieve dingen met zich mee, want ik heb deze week dagelijks contact met mijn vriendinnen! Ik hoef jullie niet uit te leggen waarom deze app belangrijk is, toch?!

2. Facetime

Ik gebruik Facetime ook heel vaak om te videobellen. Nu we allemaal aan social distancing doen is het toch wel leuk om elkaar even te zien. Veel van de mensen om ons heen hebben Facetime, dus we hoeven gelukkig niet moeilijk te doen met andere apps om te videobellen. Wist je dat je met 12 gebruikers tegelijkertijd kon Facetimen? Helaas is deze app niet beschikbaar voor Android gebruikers.

3. Debat Direct

Met de Debat Direct app heb ik alle debatten in de Tweede Kamer over het Coronavirus makkelijk kunnen volgen op mijn telefoon. Na een debat kun je makkelijk zien welke moties er zijn ingediend, welke zijn aangenomen en verworpen. Handig om de politieke besluitvorming en ontwikkelingen bij te houden, vind ik!

4. Instagram en andere social media

Na Facetime en Whatsapp is Instagram toch wel de app die ik het meest gebruik om mijzelf te vermaken. Ook via Instagram heb ik contact met vrienden en familie en kan ik ook vooral een beetje meekijken in het leven van anderen! We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Ik gebruik de app ook als inspiratie en om te horen hoe het er in andere landen aan toe gaat. Met een aantal meiden over de hele wereld heb ik leuke contacten.

Daarnaast gebruik ik ook Pinterest, LinkedIn, Facebook en Twitter om up to date te blijven.

5. Disney +

Voor een thuiswerkende moeder van 2 kleine meiden 7 en 4, die nauwelijks naar buiten kunnen en ook geen vriendjes en vriendinnetjes kunnen uitnodigen om te spelen, is de Disney+ app echt een uitkomst! We hebben al verschillende Disneyfilms gekeken, waaronder natuurlijk Frozen 2, maar ook Mulan en Pocahontas.

6. NOS

De NOS app gebruik ik om het nieuws te volgen. Ik vind de app fijn, omdat je er ook de persconferenties van het kabinet op kunt volgen. Ook de pushmeldingen zijn handig van belangrijke nieuwsfeiten.

7. Camera app

De camera app gebruik ik om alle de quarantaine tijd vast te leggen. Ik hoop serieus dat het hierna nooit meer voorkomt.

8. Netflix en Videoland

Naast Disney + zijn natuurlijk Netflix en Videoland ook onmisbaar in deze tijden. Helaas kost het bij elkaar opgeteld wel een hoop geld. Ergens hoop ik dat er ooit nog eens Blendle komt, zodat je bij ieder kanaal iets kunt bekijken zonder overal een abonnement voor te moeten hebben.

9. Creatieve apps

Ik hou er van om creatief bezig te zijn. Bijvoorbeeld om social media berichten te ontwerpen of om video’s en foto’s te bewerken. Ik gebruik o.a. Lightroom, Photoshop, Over en iMovie om mijn creativiteit kwijt te kunnen.

10. Skype of Zoom

Met mijn collega’s overleg ik nu veel via Skype of Zoom. Super handig om elkaar toch even te zien. Wel is het belangrijk te weten dat je voor gratis apps vaak wel betaald met je privacy.

Bonus: Spotify

Vandaag kwam ik tot een extra app tip tijdens het wandelen. Ik wandel nu alleen in plaats van met vriendinnen, heel saai. Vandaag besloot ik een podcast te luisteren en dat was heerlijk! Daarom is Spotify dus ook een musthave in deze coronacrisis! Ook leuk voor thuis om een gezellig of rustgevend muziekje op te zetten! 🙂

Welke apps zijn voor jou onmisbaar in deze quarantaine tijd? Let me know! Misschien kan ik dit lijstje dan later aanvullen met jouw suggesties.

Meer app tips? Lees dan is:

Liset